Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / ДПС постоянно покачв...
ДПС постоянно покачва цената си с нови искания към ГЕРБ

ДПС постоянно покачва цената си с нови искания към ГЕРБ"Дневник" публикува откъс от статията "Примката се затяга" на Стоян Тончев, публикувана в liberta.bg. Заглавието е на редакцията.

 

Изглежда премиерът Бойко Борисов няма полезен ход. Каквито решения и предложения да вземе и да направи неговият кабинет, те винаги срещат обществения гняв и недоволство. Това е така, защото политиката, водена от кабинета "Борисов 3", придобива все по-големи по мащаби антиевропейски й антидемократични оттенъци.

 

Митовете за стабилно управление на благоденствието са разбити. На фона на политическата криза, която тресе властовите кръгове, и светлото бъдеще на управляващите потъмнява. Гаф след гаф, некомпетентност и корупция надничат от всяка точка на страната. Сянката на злото е толкова дебела, че и малкото хубави неща не могат да запалят свещичката на надеждата.

 

Изходът е само един: радикална промяна.

 

Към днешна дата България се намира пред поредната национална катастрофа. Страната ни е на първо място в света по смъртност на населението и е най-бързо топящата се нация; на първо място по корупция в Европейския съюз; на първо място по бедност и ниски доходи в ЕС и на първо място по липса на свобода на словото - отново в Европейския съюз. В България се извърши най-големият банков обир в световната история - за над 5 милиарда лева, с институционална помощ. Държавният дълг се покачва с нови 400 милиона лева (без лихвите), при вече изтеглен заем, отново от кабинет на Борисов, в размер на 16 милиарда лева (без лихвите).

 

Броят на напусналите и напускащите страната е толкова голям, че администрацията има наглостта да го превръща в пиар и актив, отчитайки сведени до минимум нива на безработица. При тази зловеща картина на самоунищожение институционалният натиск и репресии над свободомислещи и над журналисти няма почивен ден. Без почивен ден са и олигархично-мафиотските-властови-политически кръгове, които, възползвайки се от предизборната ситуация и познавайки страховете на Самодържеца, са го натикали в "омагьосания кръг на желанията", в който исканията нямат край.

 

Изключително слабата активност в България на изборите за членове на Европейския парламент и лошото представяне на управляващата партия ГЕРБ и коалиционните й партньори без съмнение силно притесни и разтресе "Дондуков 1". Заради "Апартаментгейт" след изборите на министър-председателя му се наложи да извади от политиката дясната си ръка - Цветан Цветанов.

 

Примката се затяга с наближаването на местните избори.

 

Голяма част от общините, уж в патримониума на ГЕРБ, са всъщност и на ДПС.

 

Председателят на ГЕРБ е наясно, че без помощта на Движението за права и свободи партията му ще изгуби влияние в над 50% от тях. Това от своя страна дава картбланш на ДПС постоянно да покачва цената си с нови искания, като натискът прерасна и в отворени писма от Пеевски до Борисов.

 

През 2016 г. Борисов ни убеждаваше, че Делян Пеевски го няма, заминал си е в Дубай и прочее. Това не само се оказа кьорфишек, а днес Пеевски е в България, в парламента, беше избран за европейски депутат и задава политическия ред в страната.

Автор: Стоян Тончев

 

 

Източник:https://www.dnevnik.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Спортът и политиката са различни неща >> Лечева: Предложението на ДПС и ГЕРБ за субсидиите е евтин популизъм

Фурнаджийски лопати >> ДПС държи партийната субсидия да остане 11 лева

Изплюха камъчето >> Велислава Кръстева: ДПС е за публично финансиране на партиите, необходим е честен дебат (ВИДЕО)104010