Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Дрон или свинско? Во...
Дрон или свинско? Вода или правителствени самолети?

Дрон или свинско? Вода или правителствени самолети?Информационен сайт „ДНЕС“ 

Аве, простотия! Аве, българска политика!

Нямат равни нашите управници по бездарност, безотговорност и малоумни решения на проблеми, които сами са създали. Поредното чудо на политическата мисъл е, че България ще ползва... дронове за контролиране на заболяването Африканска чума по свинете?! Тази допълнителна мярка за овладяване на заболяването оповести в Народното събрание по време на обсъждане на промените в Закона за ветеринарно-медицинската дейност земеделският министър Десислава Танева.

 

Дронове ще контролират африканската чума по свинете

 

Общият бюджет за животновъдите в посока биосигурност по линия на "Програмата за развитие на селските райони" е близо 70 млн. лева, информира министър Танева.

До момента средствата, които държавата е дала по „справяне“ с болестта африканска чума по свинете, са малко над 69 млн. лева. Те са за покриване на разходите по превенция, унищожаване на огнищата и компенсация на пострадалите ферми... 

След като тотално погубиха един отрасъл, след като принудиха хората да си избият прасетата и им се подиграха с по 300 лева обезщетение, то стана очевидно, че проблемът не само си остана, но и се разрасна и продължава да набира скорост с пълна сила. Управлението е безсилно, а предприетите мерки са почти идиотски. Всеки ден се появяват нови и нови огнища на заразата.

 

Още 4 нови огнища на чума по свинете. Всички засегнати животни ще бъдат умъртвени, съобщават от Агенцията по храните, като с това унищожените заради чумата свине ще станат над 200 000

 

Приключихме 2019 година с 42 регистрирани гнезда и около 140 000 засегнати домашни свине, 200 са случаите на зараза, засегнати от африканската чума са близо 300 диви прасета. Това посочи в отчет за... свършената работа през 2019 година Танева

След като се похвали с тези „резултати“, министърката ще има и още постижения, които да добави към списъка. 81 000 лева се откъснаха от сърцето на министрите за хората от Монтанско, които трябваше да избият животните си. Интересно е какво ли ще ги правят толкова много пари хората. Можеше и да им ги дадат под формата на ваучери от по 100 лева за пазаруване в BILLA. Нали сега е модерно. 

Вместо да харчат пари за скъпи дронове, които да кръжат над села и паланки, властите да се вземат в ръце и да потърсят експертни съвети отвън, след като тук у нас ги прокудихме. Очевидно нямаме такива капацитети, извън парламента и Министерския съвет (естествено там са „капацитетите“ на нацията), които да имат работещи решения. 

На фона на безводието в няколко области, чумата по прасетата и пословичната нищета навред из Родината..., се хвалим с инвестиции и се бием в гърдите пред световни лидери. Всичко сме си оправили и ето вече се загрижихме за това... как да стимулираме непушачите на работното място! 

 

Странно несъвпадение в данните за умъртвените прасета заради африканската чума

 

Българската управа, ояла се от власт, угоила се от облаги, бонуси и хубави постове, не се интересува от чума и липса на вода. За нея винаги е имало и ще има от всичко и по много. Но да му мислим ние, дето не можем да се преборим с тия търтеи вече толкова години и търпим ли търпим. 

Дронове и изтребителискъпи правителствени самолети, обзавеждане за сградата на бившия Партиен дом, където ще им е новият парламент, скъпи вили, къщи за гости с европари, луксозни апартаменти, коли на НСО и хиляди други луксове за властта...

В същото време, за простосмъртните българи – огризки, подигравки и лъжи, вода в туби, мръсен въздух, боклуци и свинско на 20 години...!

Честита да ни е 2020 година, поредната безумна година от нашия живот! А иде и Великден...

А... Видовден...?

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Чумата уж беше преборена..., но уви, отново ни застигна ...

Засега... може би! >> Десислава Танева: Пет са огнищата на африканска чума у нас

Колко още ще продължи?! >> Откриха ново огнище на чума във ферма с 39 656 свине в село Брестак, Варненско

НОВИНАТА НА ДЕНЯ: Некадърната власт роди геноцид! >> Умъртвяват десетки хиляди беззащитни животни в цялата страна

Потвърдиха нови огнища на чума в областите Плевен и Велико Търново

Нови случаи на Африканска чума при свинете в Шуменско

Бедствието продължава! >> Четири нови огнища на африканска чума по дивите свине

От бездействие >> Африканската чума по свинете вече достигна до 90% от областите в България

Ужасът се разраства! >> Нови четири случая на Аафриканска чума в Ямболско...

Чумата по свинете като политическа болест

И очевидно без резултат >> 3.7 млн. лв. в борба срещу Африканска чума по свинете в България

Прекрасно свършена работа... Браво! >> Танева: Приключваме годината с 42 регистрирани огнища на африканска чума

Обявиха нови случаи на чума по свинете в Търговищка област

Африканската чума по свинете вдигна цената на месото е с 30%

Два нови случая на африканска чума са регистрирани в Благоевградско

Две диви прасета с африканска чума са застреляни в Котленско

Работим за 650 лв., забраняват да протестираме и да говорим с медиите: служители на БАБХ излязоха на улицата днес (снимки)

 


120728