Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Другари, само вие из...
Другари, само вие изглежда не разбрахте – Мая Манолова е кандидат на гражданите ! Спрете се...! (ОБНОВЕН)

Другари, само вие изглежда не разбрахте – Мая Манолова е кандидат на гражданите ! Спрете се...! (ОБНОВЕН)Коментар Благородка Виденова

Информационен сайт „ДНЕС“

 

Изкривените и деформирани глави на старата комунистическа левица раждат вече какво ли не. Изглежда е в реда на нещата... Отчаянието, безсилието и безидейността са се настанили отдавна и трайно на „Позитано“. Удобно им е там.

Ето пак, кръжокът на Корнелия Нинова удари дъното и по този показател.

Направиха си поредната сметка без кръчмаря - народа. Харчиха като гламави, като за последно. Милиони пръснаха за еврокампания, за ненужен персонал за свитата на председателката и на партийната централа, телевизийка направиха... и накрая сметката не излезе - да върнат над 4 млн.лв. надвзета, открадната от хората субсидия. Касичката обаче празна. Лакома Корнелия, лапнала парите.

И както гласи старата мъдрост: Когато мизерията влезе през вратата, любовта излиза през комина! Така и става и то не от вчера в „сплотеното“ семейство на БСП. Кавги, скандали, сплетни..., раздор. И всичко това между разлъките и любовта между кака Кури и бате Бойко.

В БСП царят кавги, скандали, пълен раздор

Още април, на пленума тръгнаха към избори като орел, рак и щука. Изгониха Станишев, после си го прибраха. Евролистата беше една, после друга. Хвърчаха ножове и клетви между верни на Корни и стари ченгесари и мастити "червени бизнесмени-олигарси".

Резултат – нещо като нищо. БСП я има, ама я няма. Опозиция е – ама друг път. Алтернатива на Бойко е – смях, смях, смях...! На търкалета. И като резултат – голяма депресия и крах! 

Скъпите другари осъзнаха, че изпадат трайно от кораба, и в паниката си съвсем се омотаха. Не можаха да измислят нищо ново и свежо, и по типично техен, стар комунистически тертип тръгнаха да гонят вятъра и... недостижимото.  

БСП подкрепи Мая Манолова за сметосъбирането на София... и после за кмет на София! Ура! Венесремос...!

 

Ще предлагат ли БСП Мая Манолова за кмет на София?

Но да попитаме:

Кой им поиска подкрепата, защо си навират муцуните, където не им е работата, защо са все там, където нямат грам заслуга?!?!

Налитат като мухи на мед, но пчеличката Мая сама си е събирала меда, сама откликваше на хилядите сигнали на граждани, сама се бореше с незаинтересованите депутати... Сама беше в битките в полза на гражданите.

Защо тогава не я подкрепиха, защо тогава не застанаха зад нейните справедливи каузи, защо не работиха тогава с нея! Защо досега, вече толкова години не я припознаха за „своя“?! Защо не ѝ помагаха...! А я заклеймяваха и чакаха да се провали?!? ЗАЩО?

О, време, поспри! Дай шанс и възможност, та БСП да се присламчи, да обязди Мая! Така както комунистите си знаят и го могат. И Корнелия на бял кон да бъде със силните на деня. Вчера с Бойко, днес с Мая, а ако може и с двамата! И условия да ѝ поставя – да припознае платформата им!?

Алооо, оланколу, на кого тези евтини номера!!! Тази платформа беше обсъдена, още когато стартира сформирането на Инициативен комитет за издигането на независимата гражданска кандидатура на Мая Манолова за кмет на София. Обсъдена и приета от гражданите! 

А низвергнатите и тежко немощни социалисти тръгнали да плагиатстват платформи, да копират цели и идеи от други, само и само да се присламчат, да се облажат от някого... Сега от Мая. 

В случая удрят на камък и то здрав, гранитен камък, защото Манолова не е на никого, най-малко на БСП, тя е ГРАЖДАНСКИЯТ, НЕЗАВИСИМИЯТ КАНДИДАТ на Софиянци. На нея не ѝ трябва подкрепа нито от Сульо, нито от Пульо, нито от Спас или Атанас...! Не ѝ трябват и безсмислено фалшивите фронтове на БСП, които организират „уж“ срещу ГЕРБ. 

Другари, защо се възползвате от Манолова? Кои сте вие, за да си позволявате това свише лицемерие? След толкова години битки и гонения спрямо нея...!? Малко съвест, доблест, достойнство нямате ли...?

Кои сте вие, че да си присвоявате чужди идеи, мисли, имидж и екипи? Кои сте вие, че да яхвате чуждото доверие, любовта на хората?

ОТГОВОРЕТЕ!

Ааа, да!

Вие сте тези, които сте на земята, в нокаут сте, и то благодарение на нищоправенето ви като опозиция. Това сте вие.

Вие сте тези, които нямате достойни кандидати, печеливши политики и... най-важното – нямате никакъв шанс! Отдавна при това. А с безконечните игри с ГЕРБ и Бойко отдавна, отдавна опорочихте, заличихте дори думата ОПОЗИЦИЯ.

С последни капки разум, отлепилата от реалността Корнелия и близките ѝ съпартийци прозряха и признаха, че Манолова е силна. Че Манолова е боец. Че Манолова я обичат хората! Че притежава всичко онова, което те нямат! Че присламчването с цената на всичко към Манолова остана комай единственият шанс на БСП за политическо оцеляване.

Да, но зад Манолова не стоят фирми, корпорации, фигури от миналото, кръгове и квадрати... Не я издигат партии и партийки. 

Зад нея стои народът. Гражданите. И възползването на червените от името на Мая опошлява добрите ѝ и чисти намерения, носи негативи, вкарва я в обяснителни режими...

Ако БСП бяха наистина искрени, честни и почтени спрямо нея, щяха да го направят тихо, достойно, отдадено, без излишни приказки и параден шум... Но не, това не го може нито Корнелия, нито остатъчното БСП...

Затуй другарки и другари, СПРЕТЕ СЕ! Неискрените ви намерения се усещат, разнасят се из цяла София, а над „Позитано“ се стеле миризмата на изгорялата ви вехтория. 

Е, затова днес да кажем - долу ръцете от Мая Манолова, истинският ГРАЖДАНСКИ КАНДИДАТ!!!

 

Манолова, с теб сме 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Мая Манолова: Фандъкова ще обрече столичани на мръсна, прашна и непочистена София

Мая Манолова днес внася писмо за разрешение за разполагане на информационни точки

Мая Манолова започна с горещите въпроси към Фандъкова

Мая Манолова стартира кампанията си в Южния парк

Фурията Манолова се задава... и нищо няма да я спре!

И да лаете – керванът ще си върви... и на Мая, и на Слави

Трябва да прогледнем..., вече има защо!

 

****************************************************************************

 

 Граждански активисти, актьори, певци, спортисти, бивши политици подкрепиха кандидатурата ѝ за кмет на София

 

 

 


 

 


112342