Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Другари, вие искрено...
Другари, вие искрено ли искате Мая Манолова ДА спечели...?! Или май по-скоро... – НЕ!

Другари, вие искрено ли искате Мая Манолова ДА спечели...?! Или май по-скоро... – НЕ!Позиция на Райна Знаменкова

 

Победата на Мая Манолова в София е сигурна. Но...? Но след мечешката прегръдка под формата на подкрепа от БСП, категоричната победа става малко несигурна... и то именно заради тях – червените активисти, повтарям ЗАРАДИ ЧЕРВЕНИТЕ АКТИВИСТИ, А НЕ ЗАРАДИ ЧЕРВЕНИТЕ СИМПАТИЗАНТИ НА БСП, даващи сърце и душа за партията и успеха на Мая! 

Категорично и безспорно е мнението на политолози, социолози, както и на цялата общественост, че Манолова е силна, печеливша кандидатура. Най-силната и най-убедителната възможна!

Аз отговорно твърдя, че бившият омбудсман на практика е единствената фигура в държавата, която разполага с личностни качества и обществено доверие в пъти повече, от когото да е друг общественик и политик! И всичко това безспорно силно тежи на кантара срещу сегашния порочен модел на управление на София.

От другата страна на теглилката е изхабената и абсолютно провалена тримандатна Йорданка Фандъкова. Както се казва, едното метро построено с парите на европейците не може да заличи „видимите резултати“ на модела на управление на столицата, изразяващо се в безогледно плячкосване и крайно лоша градска среда и условия на живот.

В следствие на това и в резултат на поредица скандали, кой от кой по-грандиозни и поразяващи, партията на Борисов инкасира непрекъснати загуби. Доверието към ГЕРБ е със стрелката надолу, а общата картинка в конструкцията на управляващите никак не е розова и привлекателна.

Тогава? Логиката сочи, че Мая Манолова има всички шансове, огромни при това, да пребори втръсналото, което ни предлагат Борисов, ГЕРБ и Фандъкова.

Но...!?

Проблемът не е въобще в Манолова, ама въобще! Големият проблем е в т.нар.столетница, лепнала се като гербова марка за нейната гражданска кандидатура силен обществен ореол.

Червените традиционно тръгнаха с боен вик, усмивки, надежда и ретро шлагери, но... с все същите другари, които редовно участват във всички събития, в ,,тематичните“ коалиции и изяви на Статуквото! Така и БСП откри предизборната си кампания в София. С нищо ново, с нищо различно, само постулати, напудрени речи, червени букети и заклинания за и в името на Мая... 

А кандидатът им за кмет… го нямаше! Просто защото Корнелия с нейните другари нямат кандидат! Но пък имат решения...! Одеозният столичен началник на червените Калоян Паргов шумно обяви, че той и дузина, беловласи чиновнички, които щъкат из коридорите на „Позитано“ и ,,Леге”… ще освободят София…! От кое и кого не става ясно. Куриозно е дори! А и отвсякъде намирисва. Имайки предвид честите завери между ГЕРБ и уж опозиционната БСП...

Как това ще стане, с какъв ресурс, идеи… Кога? А, да,… с Мая Манолова може да се получи… И ще стане. С нейния имидж и доверието към нея от хората, ще стане. И после червените активисти ще се накичат и припишат всичките заслуги за победата…!

Ей тук е разковничето. Тук е обяснението за червеното, отблъскващото и впечатляващо грозното драпане върху имиджа на Мая. Но, ако загуби..., е тогава тя ще си е виновна, а лукавите червени, разбира се няма да имат грам принос в тая работа...?!

Колкото и да е умен човек, какъвто и велик анализатор да е и да мисли от сутрин до вечер не би могъл да достигне до някаква логика, разум и адекватност в поведението на БСП в този момент.

Поне в наши дни всеки може да си говори каквото си иска, да ходи където си реши, да се тика пред фотоапаратите, да прави внушения и изявления. Това от БСП го знаят и могат перфектно.

Политическото безсилие е нещо ужасяващо. То показва цялата „прелест“ на обвързаности, безпринципност, нежелание да се мисли и работи за хората, издава на показ зловеща корумпираност. Девалвацията на обществено доверие, вкл. и към ръководената от Корнелия Нинова и Паргов социалистическа партия не може да бъде скрито по никакъв начин, даже и с много пари. Няма как провалът на идеи, разум и програми да бъде реанимиран. Няма как да се скрият договорките на бившите комунисти с ГЕРБ и на централно ниво и в Столичния общински съвет...

БСП не е разпознаваема нито като алтернатива, нито като интригуваща перспектива дори сред своите възрастни последователи. Точно по тази причина нямат и... собствен кандидат за кмет на София. Точно по тази причина Корнелия Нинова реши да се спасява с абордаж... към гражданската кандидатура на Мая Манолова. И е изглежда готова всичко да прегази само и само Мая да е, за да може егоистично и себе си да спаси от готвения есенен пуч. Първият след катастрофата на майските избори не успя и сега т. нар. вътрешна опозиция стяга отново редиците за поредният бой.

БСП няма и нищо с, което да заинтригува гражданите, няма полезен ход, няма дори и бъдеще..., но има решение за всичките си неудачи...! И това решение и лек вълшебен е Мая Манолова.

Гротеска картинка. Без следа от срам, достойнство и елементарен морал и етика, неадекватно превъзбудената Столетница плиска с пълни шепи червена боя по човек, който отдавна работи за гражданите и България, а не за БСП! Човек, който отдавна беше прокуден от същата тази партия и от същата тази лидерка, защото е неудобен, непослушен, свободолюбив… и най-вече с авторитет ЛИДЕР. Да, това е Мая. Но сега, днес вече този нов водач е необходим, нужен, желан…, за да спаси, измие и заличи на Корнелия… „замърсените“, некоректни и несъстоятелни действия и следи.

Де факто обаче, Корнелия Нинова няма да си мръдне и малкия пръст, за да помогне с нещо ефективно и позитивно на Манолова. Освен кухи слова и увехнали дитирамби за някаква подкрепа изразяваща се в раздаването на червени агитационни материали около проявите на гражданския кандидат. Едно на ръка – че ездачката не е забравила, че Манолова нееднократно я е „настъпвала“ и най-вече превъзхождала и второ, може би най-важното всъщност, редно е да си зададем основополагащия въпрос – дали лидерката на БСП иска въобще Мая Манолова да спечели тези избори в София, или ще бъде както беше на евроизборите. Такава и е изглежда май играта на Нинова с ГЕРБ – смачкана Мая, победена – унищожена конкуренция… и отново възходящ път за ГЕРБ и Бойко. И разбира се фиктивна, но добре платена и осигурена опозиция.

 

Image result for ездачката корнелия

Ездачката Корнелия Нинова!


Е, логичният въпрос тогава е: Иска ли БСП искрено Мая Манолова да победи, или не?!

Ако анализираме говоренето на партийните функционери по телевизионни студиа, от наглите изявления на Нинова и от леко наглеещите и набиващи се на очи действия и показности на Калоян Паргов ,то отговорът клони към – не. 

„Заявих ясно, че моята битка е срещу начина, по който се управлява столицата. Моята битка е срещу модела на управление. Това беше причината зад мен да застанат граждани, граждански организации, да застанат различни партии. Ако някой иска да води междупартийна битка, между една и друга партия, може би трябва да заложи на своята листа за партийни съветници или да си издигне партиен кандидат. Аз не водя междупартийни битки. Аз водя битката на гражданите срещу начина, по който се управлява столицата и моята кауза е промяна на начина на управление на столицата“, казва аргументирано Мая Манолова.

 

 

Манолова: Аз съм граждански кандидат и водя битката на гражданите!

 

Решение има – то е в нашите ръце, а не в техните джобове. Това каза гражданският кандидат за кмет на София Мая Манолова по време на откриването на предизборната ѝ кампания пред Националния дворец на културата.

„Днес е просто една събота от 2019 година, от нашия живот. От мен се очаква да кажа нещо приповдигнато, защото предизборната кампания започва. Но няма да го направя, защото не е истина. Кампанията започна отдавна. Върху хората от екипа ми се изливат лъжи. Разбираме по какво една кампания е започнала по лъжите, които днешната власт излива върху нас“, заяви Манолова.

„Няма да казвам, че през последните години нищо не се е променило – промениха се много неща, но едно нещо остава същото – жаждата за власт на всяка цена, с всякакви средства. Кому е нужна тази власт – на г-жа Фандъкова? Едва ли. Нужна е на кръга, който стои зад нея и взема решенията. София не е град, който ще изтърпи тази власт, това двуличие“, заяви независимият кандидат за кмет на София.

Мая Манолова подчерта, че за разлика от управляващите, тя не се е променила и продължава по същия начин да работи за решаване на проблемите на хората, както го е правила и като омбудсман.

„Аз не искам такава кампания, няма смисъл от такава кампания. Няма смисъл срещу мен да се излива това, защото гражданите на София знаят своите предпочитания, знаят какво искат, какво харесват, каква трябва да стане София, за да е такава, каквато те искат. Затова нека минем през тази кампания с настроение, с усмивка, с любов пред хората. Заедно с усмивка ще стигнем до финала на тази кампания и ще управляваме София честно, почтено и заедно“, каза още Манолова.

По рано през деня гражданският кандидат за кмет на София Мая Манолова беше при хората от „Люлин“, „Красна поляна“ и „Младост“.

„Като кмет няма да стоя в кабинета – ще бъда сред хората, защото проблемите на хората най-добре се разбират на място, когато има непосредствен контакт“, това обеща Манолова пред множеството нейни почитатели пред обшината в „Младост“.

„София не е само "София 1000", не е само жълтите павета. София е всеки един софийски квартал и не е честно данъците на столичани да отиват единствено за развитие на централните софийски квартали. Честно, справедливо и почтено е парите от вашите данъци да идват за благоустрояавнето и на вашия квартал. Това е, което ще направя – децентрализация на бюджета на София, този 1,7 млрд. лева, което е огромен бюджет, да стига до хората в кварталите, за да не изглеждат плочките по този начин, тротоарите да не са такива, по тях да има пешеходци, а не автомобили, да има достатъчно детски площадки, игрища и детски градини за всяко дете. С този огромен бюджет столицата трябва да осигури детска ясла и детска градина на всяко софийско дете“, заяви Манолова.

„Няма да позволя да се застрои нито едно междублоково пространство, нито една площадка и нито една зелена площ. Заедно ние ще сложим точка на посегателствата върху зелената система – върху зелен "Младост" и върху зелена София, и ще направим всичко те да останат такива“, подчерта независимият кандидат за кмет.

„Ние не искаме власт на всяка цена, искаме модела, по който се управлява София – пилеенето на вашите пари да бъде спряно. София да се управлява почтено, честно, открито и прозрачно. Честно управление – това е формулата, към която се стремя и зад която съм сигурна, че ще застанете и Вие“, сподели пред събралите се хора в „Младост“ Мая Манолова.

Днес Мая Манолова подаде сигнал до ЦИК за публикация във в.“Труд“.

"Рубриката, стартирана в първия ден на предизборната кампания представлява нарушение на закона. Никъде не са посочени законните атрибути за платена, политическа, предизборна кампания. В нея се правят внушения и обидни квалификации, свързани с името ми, за което съм предприела нужните действия в рамките на закона. Материалът не е редакционен, не е дори подписан от Калоян Стоев, събирателно име на поръчковата журналистика. Подозирам, че е предоставен на вестника от Столичната община, която разполага с тази информация. Нивото на компромата е доста ниско, тъй като в стремежа си да обслужат бързо поръчката, в редакцията са пропуснали да заличат служебната информация, отнасяща се до броя на очакваните участници в обществената поръчка за закупуване на електробуси. В скоби е останал текстът на поръчителя – “очакваМе минимум 4 участника”.

Питам – КОЙ очаква „4 участника”? Вестник “Труд” ли или поръчителят му? Тази любопитна симбиоза и употребата на глагола в 1л. мн.ч. „Очакваме” е най-точната моментна снимка на олигархичния модел и присъдружните му медии. Те са си едно. Подобни способи няма да ме спрат, напротив, амбицират ме да съм още по-решителна срещу модела на грубата злоупотреба с власт", написа в социалните мрежи Манолова.

Да ама БСП сякаш нарочно и напук правят точно обратното. Мая Манолова е нашето острие, Мая Манолова е еднозначно номинирана от БСП, Мая Манолова е нашият шанс да победим ГЕРБ, нашите идеи са идеи на Мая Манолова, Мая Манолова трябва да се съобразява с нашата програма и политики..., да ги приложи..., имаме споразумение с нея и тя трябва да го изпълнява…! 

Другари, защо се правите че не разбирате, Мая Манолова е кандидатът на гражданите, на всички граждани на София, те не са с цвят! Манолова не ви иска подкрепата, изродила се в мечешка прегръдка, не примира и за Паргов да я следва като сянка и да раздава брошурки, червени рози и да се здрависва с хората по събитията все едно дошлите хора са на партийно събрание в салона на Позитано!? Това вреди. Пречи. Но очевидно само Корнелия и Калоян не го разбират или по-скоро така им изнася.

 

Image result for КАЛОЯН ПАРГОВ РАЗДАВА РОЗИ

Паргов в опит да се издигне в очите на Мая Манолова

 

Мая Манолова категорично и отдавна се определи, по-скоро нейния избор го предопределиха хората – да, тя е изборът на гражданите, тя води битката на гражданите... тя отстоява правата и интересите на гражданите. ТЯ И НИКОЙ ДРУГ!

Който иска, да печели избори, да води политики, то да се съревновава и да си беше издигнал кандидат, да го угрижва, лансира, да се бори за него! И Борисов даже го рече.

Мая Манолова няма нужда от червена, синя или кафява боя. Тя пое риска да бъде независима. Издигната и подкрепена от гражданите! Не от БСП.

Избра независимия, зеления цвят, като зеления цвят на листата и свежестта на росата...

Избра промяната за София!

Енергията, силите, негодуванието и жаждата за ПРОМЯНА са напълно достатъчни на Мая, за да спечели доверието. Да победи. 

А вие другари…, вие МОЛЯ ВИ, не и пречете...! Оттеглете се!

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Мая Манолова: Гордея се, че гражданската енергия зарази цяла София

Мая Манолова: Да спрем кражбите от бюджета и да подкрепим хората с увреждания!

Фурията Манолова се задава... и нищо няма да я спре!

И по доверие Манолова води пред Фандъкова сред столичани

Мая остава фаворит в битката за кмет на София!

ПРОМЯНАТА ИДВА! >> Мая Манолова отново води пред Йорданка Фандъкова

 


114204