Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / Двама българи загина...
Двама българи загинаха при зверска катастрофа в Италия, още трима са ранени (СНИМКИ)

Двама българи загинаха при зверска катастрофа в Италия, още трима са ранени (СНИМКИ)Двама български граждани загинаха при тежка катастрофа в Италия, съобщава Сosenza channel.

Инцидентът е станал рано тази сутрин, около 4:30 часа, в Калабрия, на междуградски път край градчето Кориляно Росано, близо до Козенца. Ударили са се два автомобила – „Алфа Ромео 147” с българска регистрация и „Опел Корса” - с италианска. В алфата пътували петима български граждани, а в опела – четирима италианци.

Вижте още новини от България и света!

Шофьори, станали свидетели на катастрофата, опитали да помогнат, но ударът бил толкова тежък, че пострадалите в българската кола били извадени, едва когато пристигнали пожарникари и разрязали смачкания преобърналия се автомобил.

Двама от българите - мъже, са загинали на място. Другите седем ранени са откарани в болница. Четирима от тях са в сериозно състояние, като един е транспортиран с хеликоптер. Сред пострадалите в автомобила с италианци има две момичета – на 16 и 21 г.

Засега не са ясни причините за катастрофата.

Калабрия е известен селскостопански район, като всяка година на работа идват хиляди сезонни работници, сред които и множество българи.

 

Източник: http://kanal3.bg/

 


77478