Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Движение "ДНЕС": Да ...
Движение > Няколко изречения за Босия" title="Движение "ДНЕС": Да го подкрепим!* >> Няколко изречения за Босия" />

Движение "ДНЕС": Да го подкрепим!* >> Няколко изречения за БосияДЕКЛАРАЦИЯ

 

Гражданско движение „ДНЕС“ подкрепя справедливите искания и борбата на правозащитника Николай Колев-Босия по  разкритията му за корупция в Агенция „Автомобилна администрация“ и срещу цялата политическа система и нейния елит! 

След като преди време се сблъска с високомерието на лицата в Парламента и тяхното нежелание да се запознаят с приложените от него документи, Босия предприе нестандартни действия. Обстрелва депутатите с домати и яйца. Това  доведе до неговия арест. Следващата стъпка на Николай Колев-Босия бе логична като крайна форма на протест – Обяви гладна стачка. Заради изпълнение на неговите искания, заради България! Заради нас!

Вече 19 дни правозащитникът приема само течности!

 

В своя декларация той заявява на институциите: „Обръщам се и към вас, освен  да изпълните моите искания, но и да вземете отношение и по проблеми като тези на майките на деца с увреждания, лошото здравеопазване, корупцията на национално и общинско ниво, качеството на храните, пенсиите, бедността и др.

Ако всички ние не преминем към активни протестни действия никой няма да дойде и да свърши това вместо нас!

С бездействие не се решава нито един проблем, запомнете това!“ 

От Гражданско движение „ДНЕС“ подкрепяме всяка кауза насочена срещу несправедливостите и нередностите в България.

Ние имаме крещяща нужда от личности, които свободно и убедено да надигнат глас срещу системата. Босия е ярък пример на борец за истината и справедливостта в България! За това е необходима и категоричната подкрепа за него на цялото ни гражданско общество!

ДА ПОДКРЕПИМ ЗАЕДНО СПРАВЕДЛИВАТА КАУЗА И БОРБАТА НА НИКОЛАЙ КОЛЕВ СРЕЩУ МАФИЯТА И ОЛИГАРХИЯТА  !

ДА БЪДЕМ С НЕГО И ДО НЕГО!

 

Image result for николай колев босия

 

Всички се възхищават на японските футболисти за това, че оставили съблекалнята след последния си мач на световното по-чиста, отколкото била преди да влязат там. По същото време един от тв каналите излъчваше „Последният самурай“ – филм за въстанието на от Сайго Такамори.

Точно една година след нашето Априлско въстание… Мнозина се възхищават на смелостта на самураите, умиращи като лъвове и орли, потънали в кръв, дим и буря от куршуми и щикове. Красива смърт за смели хора. Възхищаваме се, но не смеем да бъдем като тях. Нямаме ръст, а и сърцата ни се свиват примрели…

 

Българите няма да защитят Николай Колев – Босия. Защото се страхуват от него. Боят се, че в очите му ще се отрази тяхната примиреност, боязън и търпение. Всеки втори ще ви каже, че Босия е луд. Че е чепат характер и странна птица. Че не прилича на дивен юнак със снага като ММА боец. Вярно е, както е вярно, че ходи без чорапи и няма патъци от змийска кожа.

 

Босия е бил винаги такъв. Преди десети ноември 1989 г. ДС го изпратила в затвора за несъгласието му с режима на Живков. Днес гладува заради режима на Борисов.

Когато замеряше с домати парламента всички знаеха, че е прав, но не отидоха до него, да замерят и те местоработата на надулите се като пуяци политици. Не отидох и аз, признавам. Мислех, че подобни „солови изпълнения“ не постигат голям ефект. В крайна сметка проумях, че ефект от българските протести няма, защото просто няма истински български протести. Когато се разшават някакви хора, обикновено го правят или заради себе си, или заради някой друг. Не и за каузи. Такива като Босия и шепата смелчаци от БОЕЦ са рядкост. Преселват се в „Червената книга“ - на кой ли му пука…

 

Повечето бунтове у нас са за заплати, дупките по пътищата, срещу Истанбулската конвенция, липсващи лекарства… Протести за реформи в правосъдието, срещу корупцията, за спазване на човешките права, свободата на словото, на медиите, своеволията на институциите, преследването на инакомислещите - забрави.

 

Босия, разбира се, не прилича на самурай. Няма и меч. Останала му е волята, която може да мине и за инат. Може да не съм съгласен с някои негови тези, но му свалям шапка за упоритостта и смелостта да се изправи срещу системата. Сам, горд, луд, рошав… Голям.

 

Политиците ни няма да го разберат. Младите трудно схващат идеите в главата му. Но именно той и майките на децата с увреждания ни показват вече няколко седмици, че думата морал все още не е мъртва. Поне не съвсем. Припомниха ни, че да воюваш за правата си е преди всичко себеуважение.  

 

Красиво е поведението на някогашните и днешните японци. Но като българин си мисля за Караджата, който преди да загине бе отронил: „Една кръв ни остана. И земя, която да я попие…“

 

Огнян Стефанов

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://frognews.bg/
 
******************************************************************************

 ВИЖТЕ ДРУГИ НАШИ КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Политическите игри с майките - същите като с референдума на народа

Правозащитникът Николай Колев-Босия пред сайта на "ДНЕС": Управляват ни криминално проявени хора

Движение „ДНЕС“: Подкрепяме Николай Колев-Босия в борбата му срещу Системата! 

 
******************************************************************************
 

Вижте и други материали по темата:

Раниха Босия, който гасне, жива верига пред парламента в негова подкрепа

Напрежение пред парламента, поддръжници на Босия във вериги

Защо гладува Босия?!?

Денят на протестите приключи с Босия

И Стара Загора подкрепи гладната стачка на Босия

Правозащитникът Николай Колев-Босия пред сайта на "ДНЕС": Управляват ни криминално проявени хора

За кравата Пенка проглушихме света. За Босия – мълчание. Това общество не заслужава Босия. То заслужава крава – и в новините, и като съдба.

Ако има нещо по-тъжно от това, че пред очите ни умира човек, протестиращ срещу мафията, това е, че няма народ! Има рая, която не смее да гъкне!

Пиар* >> Ивайло Московски разговаря с Босия, покани го на среща

Как умират народите

Гаснещият Кольо Босия дава документи за корупция на депутати

Управляват ни хора, които не е трябвало да се раждат

"Родните" депутати* >> Замериха Чуколов с яйце, той псува каруцарски (ВИДЕО)

Трета седмица Босия с гладна стачка, иска оставката на Московски за „организирани престъпни групи“ от министъра!

 
 68510