Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Движение „ДНЕС“ алар...
Движение „ДНЕС“ алармира за разрастващия се проблем с бездомните кучета

Движение „ДНЕС“ алармира за разрастващия се проблем с бездомните кучетаИнформационен сайт „ДНЕС“


Проблемът с бездомните кучета остава все така нерешим и сериозен. Над 10 000 кучета скитат из улиците на големите градове в страната. Най-много бездомни животни има в Русе, където бройката е над 4000, а в столицата те са над 3 800.

Основната цел на Движение „ДНЕС“ е да е да отстоява интересите и правата на гражданите и да разрешава конкретните им проблеми.

Жители на гр. Две могили сигнализираха за разрастващ се проблем с бездомни кучета и от наша страна на 21.01.2019г. бе изпратено писмо до общинската администрация на Две могили и до областната на Русе.

 

„Като неправителствена организация, работеща в полза на гражданите, искаме да сигнализираме за възникнал проблем в гр. Две могили, който застрашава безопасността на гражданите на общината. Получихме множество сигнали от граждани на гр. Две могили относно проблем със завишаването броя на бездомните кучета през последната година. В немалко от случаите се е стигало и дотам, че безпризорните животни нападнат хора, за щастие без здравословни последици. Считаме, че не е нормално кучета да се разхождат безстопанствени, да нападат деца и възрастни, респективно - трябва да се предприемат необходимите мерки за решаването на този проблем. Хората твърдят, че са пускани многократно жалби, адресирани до общинска администрация, но в отговор на това служителите казват, че са неспособни да се справят с проблема. Лошото е, че този проблем се разраства и в повечето населени места в България е така, но все още се надяваме, че с упоритост, правилни стратегии на действие и труд може да се промени ситуацията.

 

Очакваме Вашия отговор относно това кой би било редно да извърши контрол и какви мерки е необходимо да бъдат предприети за решаването на проблема“.

Ние от Гражданско Движение „ДНЕС“ се ангажираме да ви запознаем с действията, които ще бъдат предприети от държавните институции.

 

 


87508