Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Една от големите гре...
Една от големите грешки на ГЕРБ – Валери Симеонов

Една от големите грешки на ГЕРБ – Валери СимеоновКоментар на Сотир Божков, София

Информационен.сайт „ДНЕС“

 

Безкрайна наглост... Среден пръст към обществото... Нахална безпардонност... Това са част от медийните публикации, така може да се опишат и действията на управляващите, които абсолютно безпардонно върнаха политическата мижитурка Валери Симеонов и го въздигнаха, правейки го зам.председател на Народното събрание?!

 

ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ УДАРИ ДЪНОТО! Нарече майките "кресливи жени", а децата с увреждания определи като „уж болни деца“

 

Псевдопатриотът, който не блести с особена интелигентност, определено мърси политическия небосклон с постоянните скандали, в които се забърква. Само преди година Симеонов възмути обществото с безобразните си изказвания и бе принуден да се раздели с позицията си на вицепремиер. Тогава той квалифицира майките на деца с увреждания като „кресливи жени” с „уж болни деца”. Грубият му език му коства поста и след поредица от протести той си тръгна от Министерски съвет.

Това обаче не е първото му такова грозно проявление. Обществото помни как Симеонов заяви, че жените в гетата имали „инстинкт на улични кучки”, помни и как нарита и наруга безобразно възрастна жена на българо-турската граница.

 

Валери Симеонов: Тая баба на границата беше много нагла, знаеше си правата!

 

Също през 2018 г. патрЕотът скочи и на Слави Трифонов, който в разследване, направено в предаването си "Шоуто на Слави", показа как оградата с Турция, е в пъти по-скъпа, отколкото е трябвало да бъде. А строежът ѝ бе поверен на Симеонов. Оказа се, че и строители и гранични служители се командироват за сметка на държавата, за да спят в наблизо притежавания хотел на Симеонов. Тогава настоящият зам.председател на Народното събрание се защити с думите: "Все пак, не може един гологлав чалгар да се изявява като съдия в България и да раздава присъди". Но така и не обясни защо българските граждани трябва да наливат милиони в ограда, която пада при първия по-силен дъжд и се прескача с един отскок дори от деца.

 

Валери Симеонов коментира в кулоарите на парламента изказването на главния прокурор Сотир Цацаров в предаването „Шоуто на Слави“, че ще стартира проверка за строежа на преградното съоръжение по границата ни с Турция

 

Не каза и за хотел, за хотелите и съмнителните сделки, в които беше уличен. Последната му изцепка пък бе предложението, което преди дни разбуни духовете, а именно първият ден от болничните да не се заплаща.

Какво излиза? Човекът, заподозрян в некоректни сделки и измами, човекът, обиждаш слабите и беззащитните, човекът, който скача на баби и майки на болни деца, човекът, който посяга на работниците – именно този човек получава за награда висок и хубав пост като зам.председател на Народното събрание.

За тези, които не знаят, България е парламентарна република и това означава, че по Конституция парламентът е най-важната от трите водещи власти – законодателна (Народното събрание), изпълнителна (Министерски съвет) и съдебна (съдилищата).

Според действащия протокол в България по време на церемония официалните длъжностни лица се подреждат в следния ред:

1. Президент на България – ген. Румен Радев

2. Председател на Народното събрание – Цвета Караянчева

3. Министър-председател – Бойко Борисов

С други думи председателят и зам.председателите на парламента се ползват с изключителна власт и влияние. И това е много повече от един вицепремиер!

Защо обаче Бойко му даде тази власт, след като не един и два пъти Валери злепоставяше и премира, особено, отказвайки упорито да подаде оставка по време на протестите на майките от цялата страна?

 

Скандал. Провален вицепремиер стана зам.-председател на Парламента /20.11.2019 г./

 

2019 г. беше катастрофална за Симеонов и НФСБ. Изборните резултати – както на европейските, така и на местните избори бяха направо отчайващи. Симеонов лети към дъното и нищо и никой не може да го спаси от опасното потъване. При следващи парламентарни избори партията му буквално ще бъде заличена. В момента обаче именно депутатите на НФСБ държат уж "стабилната" коалиция, която управлява България. След като "Атака" се изправи срещу Борисов, ВМРО и Каракачанов не са достатъчни, за да поддържат статуквото. Затова и Симеонов е толкова важен. Затова Бойко може да си затвори очите пред всичките му скандални действия и да го възнагради като му повери работата на парламента.

 

 

Идат ли избори?

Като възможен вариант на развитие много анализатори смятат, че с назначението на Симеонов за зам.председател на НС Борисов се стреми да разклати още повече пробитата си лодка и да предизвика предсрочни избори, за да възроди партията си, така както вече два пъти е правил. Но този път премиерът не смята да повтори същата игра. Всъщност Борисов си дава глътка въздух, докато стегне редиците и се подготви за следващи парламентарни избори.

Кметският вот показа, че ГЕРБ въпреки, че са първа сила вървят бавно, но сигурно надолу. На много места вечните герберски кметове отстъпиха място на независими кандидати или представители на Демократична България, дори на БСП, а в общинските съвети партията има пълни мнозинства на все по-малко места. Поради това се налага да правят и коалиции.

Замалко Йодранка Фандъкова щеше да си замине и да загуби София. Само изборните манипулации я оставиха на кметския стол още 4 години. В момента ГЕРБ не са готови за избори. Може би това ще е факт след няколко месеца, докато партията укрепне и се запушат пробойните, оставени след Цветанов.

Затова и Борисов е склонен да се изправи пред гнева на народа, но да запази Симеонов... поне още малко.

Майките няма да чакат За съжаление на премиера обаче, този път плановете му може би ще излязат грешни. С поредните машинации той се надява да си вземе малка отсрочка, за да ремонтира политическата си формация. Но може и да не успее. Обществото само чака кралят-слънце да направи поредната си крива крачка, за да го детронира от политическата игра.

 

Майки на деца с увреждания излязоха на протест срещу назначаването на Валери Симеонов за зам.-председател на Народното събрание

 

Малко хора помнят, че до падането на комунизма се стигна след един уж малък протест на майки с колички в Русе. Година преди Тодор Живков да си замине група майки от крайдунавския град намират смелост и се изправят срещу онова, което убива децата им – мръсния въздух. Те са първото камъче, което обръща колата и води до 10 ноември 1989 г. Те, беззащитните и слабите слагат началото на свалянето на 45-годишна власт.

 

Image result for русе 1988

На тази дата: 28 септември 1987 г. в Русе над 300 души протестират срещу обгазявания с хлор от румънския химически комбинат в Гюргево

 

Днес ситуацията се повтаря. Именно майките на деца с увреждания свалиха Валери Симеонов от поста му преди година. Техният нестихващ протест, подкрепен от гражданите успя. Година по-късно майките отново са на улицата – още по-решителни и още по-силни. Защото каузата им, борбата им е не е само тяхна, а на цялото общество. Защото не те се изправят само срещу един арогантен и нагъл политик, а срещу цялата политическа върхушка, която управлява вече толкова години.

Преди година хората на България застанаха зад справедливите им искания, ще го направят и днес. И всички, които мислят за Родината и не могат повече да търпят, всички, които се чувстват българи ще ги подкрепят. Защото това не е пореден протест срещу Симеонов.

Това е протест срещу цялата система...

 

Майки на деца с увреждания искат оставките на Валери Симеонов и 117 депутати

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Граждански организации: Симеонов да напуска кабинета на Димитър Пешев

Майките организират протест и автошествие срещу Валери Симеонов

Нагъл >> Валери Симеонов: Нямам избор, няма да подам оставка

Слави Трифонов гневен в ефир заради В. Симеонов: ”Това е позор!”

Избирането на В. Симеонов за зам. -председател на НС - среден пръст за обществото

Поредно издевателство на властта спрямо гражданите! >> Майките скочиха срещу избора на Валери Симеонов за заместник-председател на парламента

Национална стратегия за заличаване на България

Гейт до гейта, скандал до скандала, мила моя майно льо...

Българската асоциация на заведенията дава на съд Валери Симеонов

Социолози за В. Симеонов: Майката е свята! Психопат и фашист!*

Лъжецът вика: Дръжте лъжеца! >> Валери Симеонов се обясни за имотите, обяви Хекимян за арменски драматург

Гражданско движение "ДНЕС" и 150 организации настояват за незабавна оставка на Валери Симеонов

 

 

 


117390