Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Експерт: Целуването ...
Експерт: Целуването с американската посланичка добре, но е заблуждение, че ще има us втечнен газ

Експерт: Целуването с американската посланичка добре, но е заблуждение, че ще има us втечнен газНищо подобно - в договора за стрежа на интреконектора Гърция-България пише, че той трябва да бъде завършен през април 2021 г. И дори и тогава по него ще можем да получаваме единствено тръбопроводен газ от Азербайджан. Вероятността до края на 2020 г. да е посторен терминала за втечнен газ в Александруполис е нулева - за него все още няма финално инвестиционно решение, не ясна акционерната структура, нито пък дали и с колко пари ще го подпомогне ЕС.


А втечнения газ от съществуващия гръцки терминал в Ревитуса не може да влезе в интерконектора Гърция-България, защото липсва компресорна станция, която да тласка газа на север към България. Гръцкият газопреносен оператор ДЕСФА отдавна обещава да я постори, но не е ясно кога ще се случи това. Наистина, през тази година Булгаргаз купи към 300 млн. куб. м от Гърция, но това е виртуален пренос, най-верятно през гръцко-българската граница не са минали никакви физически обеми газ.

 

Източник: www.frognews.bg

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Манолова: Борисов е обладан от страх и паника, че ще загуби София! Срам ме от лъжите му! Срам ме е от него! Срам ме е, че това е човекът, който ни представлява пред света!

Почти като скръбна вест

Оставки без минавки и напред..., но всичко има и начало, и край

И в битката за София... Борисов на губеща карта НЕ залага!

Виновен си, Борисов!
116708