Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Експерт: Излишъкът с...
Експерт: Излишъкът се харчи безконтролно от парламента, тук е най-голямата корупция

Експерт: Излишъкът се харчи безконтролно от парламента, тук е най-голямата корупцияРазходите не само са надценени, но и капиталовите разходи не се получават и така винаги се получава излишък. Той се харчи безконтролно от парламента. Добре,че тази година купихме едни самолети.

Това заяви финансовият експерт Мика Зайкова в ефира на БНТ. Според икономиста Стоян Панчев на ангро да се увеличават заплати без да има реформи е само предизборно. Зайкова заяви, че всяка година парите в НЗОК се качват. "Въпреки това не само не стигат, ами и болниците само затъват. Частните болници ползват най-скъпите пътеки и източват НЗОК. Тези болници трябва да се задължат да имат Спешни отделения, а не всички пациенти да се насочват към държавните затъващи болници", категорична бе тя.

"Идва икономическа криза, а нашето правителство харчи без да създава буфери. Правителството не е готово за тази рецесия, коментира още икономиста Стоян Панчев. По думите му излишъците, които остават, трябва да отиват във фискалния резерв, а не да се харчат безконтролно. Зайкова е категорична, че инвеститори не идват, защото нямат гаранции за парите си. "Тука е най-голямата корупция", смята още тя.

 

Източник: https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Бъбреци за смет... на народната сергия, после и на политическата (ОБНОВЕН)

За статистиките, хората... и аквапарка в София

Сетила се Мара да се побара

На гол... – чифте пищови

Златното ДДС на всички властници


114217