Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Елена Йончева: Банда...
Елена Йончева: Бандата на ГЕРБ си отива

Елена Йончева: Бандата на ГЕРБ си отива„Добрата новина е, че бандата на ГЕРБ си отиват”. Това заяви водачът на листата на "БСП за България" за евроизборите Елена Йончева по време на среща в град Петрич, се казва в съобщение на пресцентъра на партията. По думите ѝ авторитарната групировка, начело с Борисов, си отива и това е голям шанс да започне възстановяване на България. 

„Отиват си на 26 май”, категорична е Йончева. „Днес сме на последно място по всички възможни показатели в Европа. Оттук нататък започва трудната битка по възстановяване на България. Успехът зависи от нас. Ние ще успеем, ще успеем и в Брюксел. Ще реализираме социалната ни програма. В Европа ще започне да работи европейска прокуратура. Неслучайно ГЕРБ се страхуват от избора на г-жа Кьовеши за европейски прокурор”, допълва още тя. По думите на Йончева управляващите знаят, че ако има европейска прокуратура, има шанс за правосъдие и възмездие в България. 

„Проблемът в България е ограбването - 22 процента от БВП на България си заминават в резултат на корупция”, казва тя. Според нея с 11 млрд. евро два милиона и половина българи могат да получат средни работни заплати. „Това е три пъти колкото бюджета на българското здравеопазване.  С тези пари може да бъде съживена българската икономика”, твърди Йончева. 

„Общините са превърнати във феодални владения, където една група, приближена до управляващите, източва общински и държавни европейски средства. В национален ефир Борисов казва, че предстои да бъдат разследвани кметове на ГЕРБ - искаме да попитаме: разследват ли МВР и прокуратурата кмета на Петрич? Или кмета на Банско? За това, че обществените поръчки се печелят от определен брой приближени фирми на кмета и партията? Знаете за „Кумгейт” в Хасково. Хасково не е изключение, а пример - как се ограбва България",  твърди Йончева.

 

Източник: https://www.segabg.com/hot/

 


98570