Гражданско Движение ''ДНЕС''

Спорт и любопитно

Начало / Актуално - Спорт и любопитно / Ема Уотсън вече не е...
Ема Уотсън вече не е самотна, а „сама си е партньорка“

Ема Уотсън вече не е самотна, а „сама си е партньорка“Актрисата Ема Уотсън вече не се определя като самотна, а на натиска, който чувства да се омъжи и да има деца отговаря, че сама си е партньорка, предаде Ройтерс.

В интервю за списание "Вог" звездата от филмите за Хари Потър призна, че се е борила с безпокойство, защото приближавайки се към 30-те, няма нито стабилна кариера, нито партньор, нито дете.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="bg"><p lang="en" dir="ltr">Emma Watson has said she prefers to call herself &quot;self-partnered&quot; rather than single as she approaches her 30th birthday. <a href="https://t.co/5UVDVzahvS">https://t.co/5UVDVzahvS</a></p>&mdash; CNN (@CNN) <a href="https://twitter.com/CNN/status/1191686317614227456?ref_src=twsrc%5Etfw">5 ноември 2019 г.</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

"Никога не съм вярвала на твърденията "щастлива съм сама" - каза Ема Уотсън. - Дълго време ми отне, но съм много щастлива. Наричам го сама да съм си партьнорка".


Жените от край време усещат натиск да имат партньор, да родят дете. По-възрастните самотни девойки предизвикват съжаление, а мъжете в тяхното положение се възприемат като свободни и безгрижни ергени, изтъкват правозащитници.

Ема Уотсън е активистка за правата на жените и посланик на добра воля на ООН за жените. Тя участва в кампанията "Той за нея", която призовава мъжете да се борят за равенство на половете.

Актрисата, която е дете-звезда, е разказвала и как се е сблъсквала със сексизъм и полова дискриминация още от 8-годишна, а след това, когато е пораснала, е сексуализирана от медиите, по начин, по който момчетата от филмите за Хари Потър не са били.

 

Източник: www.dariknews.bg


116257