Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Епидемията „апартаме...
Епидемията „апартаментгейт“ расте, може да стигне и до по-ниските етажи на властта

Епидемията „апартаментгейт“ расте, може да стигне и до по-ниските етажи на власттаРешението на Борисов да призове замесените да подадат оставки е правилно, смята той

Според политолога събитията от последните седмици са доказателство, че антикорупционната система, макар и трудно, започва да се раздвижва

 

Епидемията „апартаментгейт“ се разпространява, възможно е да достигне и до по-ниските етажи на властта. Това каза за сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ политологът Даниел Смилов. По думите му след сагата с имотите на управляващите премиерът Бойко Борисов е взел правилно решение с предложението хората, изпаднали в такава ситуация, да подадат оставка и да се оттеглят от изпълняването на функциите си. 

„От вчера има ново развитие на случая с апартаментите, на хора, за които досега нямаше такава информация. Проблемите са доста широко разпространени. В сърцевината им е дали може държавен служител или човек, който е на работа на високите етажи на държавата, да получава луксозни имоти на преференциални цени. Това е проблем, който повдига много въпроси: защо се е получила тази цена, за подкуп или изнудване става дума, или е просто щастливо стечение на обстоятелствата, на които мнозина с право не вярват. Всичко това води до нуждата да бъдат предприети необходимите мерки“, обясни Даниел Смилов. 

Той каза още, че опитът за заобикаляне на проблема с председателя на Антикорупционния орган Пламен Георгиев чрез излизане в отпуск, ще бъде трудно решение на проблема. 

По думите му събитията от последните седмици са доказателство, че антикорупционната система, макар и трудно, започва да се раздвижва.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: http://epicenter.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

ВИЖТЕ ТУК >> ПОСЛЕДНИ РАЗКРИТИЯ ПО "АПАРТАМЕНТГЕЙТ" И ДРУГИТЕ СКАНДАЛИ НА ГОДИНАТА! (ОБНОВЯВА СЕ)

Разкритията за разгула на властта се разрастват! >> Зам-шеф на КПКОНПИ също не е декларирал пълната цена на апартамент и тераса от 244 кв.м.

Вие, със свалените гащи... хвърлете колективна оставка! А не 1 по 1 ! (ОБНОВЕН)
95222