Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / Ердоган след среща с...
Ердоган след среща с Порошенко: Турция не приема и не признава анексията на Крим

Ердоган след среща с Порошенко: Турция не приема и не признава анексията на КримЕрдоган прие в двореца "Мабейн" в Истанбул президента Порошенко. По-рано Порошенко и патриарх Вартоломей подписаха споразумение за сътрудничество между Киев и Вселенската патриаршия.

Турция не признава и не приема руската анексия на Крим. Това каза турският президент Реджеп Ердоган след разговора си в Истанбул с президента на Украйна Петро Порошенко. Турция ще продължи да укрепва отношенията си с Украйна, каза още турският държавен глава.

Ердоган прие в двореца "Мабейн" в Истанбул президента Порошенко. По-рано Порошенко и патриарх Вартоломей подписаха споразумение за сътрудничество между Киев и Вселенската патриаршия. Церемонията се състоя в резиденцията на патриарха в Истанбул. 

След нея Порошенко заяви, че денят е исторически и че са налице всички условия за подготовка на Вселенски събор за предоставяне на документа за автокефалност на Украинската църква.

Решението за започване на този процес беше взето на заседанието на синода на константинополската патриаршия от 9 до 11 октомври. 

 

Източник: http://epicenter.bg/


80528