Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Еuelectionsbulgaria: Ред е и на Борисов да се изправи пред имотен скандал

Еuelectionsbulgaria: Ред е и на Борисов да се изправи пред имотен скандал"Ред е и на Борисов да се изправи пред имотен скандал" е заглавие на статия с автор Георги Готев, публикувана на сайта на Еuelectionsbulgaria.com.

Българският министър-председател и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов има интересна биография и в никакъв случай не е светец. Изглежда сякаш основният му опонент Българската социалистическа партия е разкрила скелетите в килера му дни преди Европейските избори, в които ГЕРБ и БСП са почти с изравнени резултати. 

Партия ГЕРБ (член на семейството на ЕНП) пострада от множество скандали, свързани с имоти: първо "Апартаментгейт”, после с измамите около къщите за гости, където са замесени и еврофондове. 
ГЕРБ отвърна на удара и овбини Елена Йончева, водача на листата на БСП, че се е възползвала от три такива „къщи за гости”. Йончева заяви, че собственикът е нейният свекър, който ги е придобил преди тя да се запознае със семейството на сегашния си съпруг. 

В понеделник, 20-ти май, Йончева отвърна на Борисов. В ежедневника на БСП „Дума” тя го обвинява, че докато е бил кмет на София, е подпомогнал сделка за замяна на терен, която облагодетелства неговия братовчед Радослав Иванов. Тя го обвинява още, че е собственик на луксозна къща в Барселона. 

Борисов побърза да отрече, като дори заяви, че е в конфликт със своя братовчед и „не разговаря с него”. В сюрреалистичнa телевизионна поява заедно с европейския комисар Мария Габриел по БТВ, той твърди, че е в много лоши отношения със своите братовчеди, и че даже е бил двама от тях „заради (конфликт за) помпа ”. 

Наред с други неща, той заяви, че не разговаря с братовчедите си и когато се срещнат, само им маха. 

Относно къщата в Барселона, Борисов каза, че принадлежи на Сашо Чаушев (Александър Чаушев), фармацевтичен шеф, а не е негова. 

Йончева допълни с информация, публикувана във Фейсбук, която съдържа сканирани документи, които изглежда сочат, че Радослав Иванов е станал собственик на бизнеса на Борисов, включително „Ипон”, компанията за охрана, основана от него. 

В допълнение, тя заявява на сайта на БСП, че настоява главният прокурор да разследва къщата в Барселона. 
Борисов каза още, че очаква компроментиращи материали срещу него или ГЕРБ да се разпространят публично в четвъртък или петък, точно преди изборите, за да няма възможност за отговор. Според българското законодателство, в деня преди изборите (събота), политическата агитация е забранена.

 

Оригиналният текст е публикуван на страница: https://euelectionsbulgaria.com/now-its-borissovs-turn-to-face-a-real-estate-scandal/ 

 

 

Източник:http://epicenter.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Скандалът "Къщата в Барселона" пак подгони Бойко Борисов! ВИЖТЕ ТУК последните разкрития >> (ОБНОВЯВА СЕ)

Фактите говорят... безпощадно >> Йончева внесе три сигнала до прокуратурата за участие на Борисов и братовчеда в „Апартаментгейт”100088