Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Евродепутат: Пакет “Мобилност” няма да е само наш проблем, ако 70 000 български камиона останат по магистралите в Европа

Евродепутат: Пакет “Мобилност” няма да е само наш проблем, ако 70 000 български камиона останат по магистралите в Европа"Надяваме се, отново да имаме подкрепя от Чехия, защото Чехия и Словакия наклониха везните. Сега ще видим избраните, нови колеги с каква позиция ще излязат за пакет "Мобилност". Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ българският евродепутат Андрей Новак, след срещата на новите ни евродепутати с министъра на транспорта Росен Желязков.

"През тези две години, бяхме прави да искаме отлагаме. Сега са 50% нови евродепутати и това е положително за нас. Двама от тримата вносители на пакета"Мобилност", не са евродепутати. Означава нови вносители, нови преговорящи, нови комисари, което създава нови възможности от които трябва да се възползваме. Това ще е първата национална задача на българската делегация в европарламента. Ще продължим да защитаваме тази позиция. Обединихме се да работим заедно. Едва ли някой ще посмее да стъпи накриво, отново", заяви Новаков.

"Значителна част от хората които подкрепяха този план не са преизбрани. Можем да си направим сметката защо. Не знам защо го направиха и предложиха. Има и разумни неща, но безсмислените ги обезсмислят. Има страни които ни подкрепяха, но бях неприятно изненадан от Чехия, защото Чехия и Словакия наклониха везните. Сега ще видим избраните, нови колеги с каква позиция ще излязат. Ще видим дали ще успеем да махнем най-страшното, защото е сравнимо с радиация. Този закон ще засегне всички, не само България. 70 000 български камиона ще се превърнат в желязо по европейските магистрали, което няма да бъде само наш проблем.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://izbori.bg/

 

 


102614