Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Евронюз: България пр...
Евронюз: България протестира, а Борисов налива масло в огъня

Евронюз: България протестира, а Борисов налива масло в огъня„България протестира, премиерът Борисов „налива масло в огъня“ с планове за промяна на конституцията“. Под такова заглавие е репортажът на Евронюз за последните събития у нас.


Българският премиер Бойко Борисов “само налива масло в огъня” с плановете си да прокара спорни нови конституционни реформи, цитира Евронюз лидер на опозицията.

Лидерът на Да, България Христо Иванов казва пред световната медия, че плановете на премиера за изменение на конституцията вече са “стигнали до задънена улица”, заявявайки, че е малко вероятно да осигури 160-те гласа, необходими му в парламента, за да прокара окончателните промени.

Публикацията информира за насилието по улиците на София на една от най-големите демонстрации от близо 60 дни антиправителствени протести.

Съобщавайки за изявлението от страна на ГЕРБ, че няма да подадат оставка, Евронюз коментира:

„Вместо това Борисов извършва реконструкция на дясноцентристкото си правителство и предлага да промени политическата система на страната чрез конституционни промени в опит да облекчи обществените вълнения“.

“Има много гняв”, цитира думите на Христо Иванов Евронюз по повод сблъсъците на протестите снощи. “Мисля, че ако не нещо друго, то събитията от днес и вчера само наливат масло в огъня. Мисля, че Борисов по никакъв начин не може да потуши протестите.”

За десетки ранени журналисти съобщава текстът, между които е журналистът на свободна практика Димитър Керанов.

Съюзът на българските журналисти публикува изявление, осъждащо „насилието над журналисти“ по време на полицейския отговор, завършва Евронюз, цитирана от БГНЕС.

 

Източник: https://offnews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Ден 57: Полицейското насилие вместо да спихне разгоря протеста! Огромно множество демонстрира в София! ОСТАВКА! (ОБЗОР)

Точката, след която връщане назад няма

Борисов, заповядай да стрелят! Само това не си опитал, от страх, че ще разследват това, което си вършил

ПОЗОР! >> Десетки нахвърляни вързани пред партийния дом, още толкова - в ареста (снимки)

Полицията опита да смаже "Всенародното въстание" срещу ГЕРБ

Топ политолог: Протестът ще се радикализира, не разбирам логиката на ГЕРБ да бави изборите

Бойко, ти не си маша, ти си тоалетна хартия

Борисов повече от диктатор Лукашенко..., но с европейско лустро!

Мая: Европейският комфорт на Борисов приключи! Докато хората крещят „Мутри вън“, мутрите са се събрали да пишат Конституция?!? Този проект–пасквил, трябва да отиде в кошчето, а не в пленарна зала. Това е дъното!

Мая Манолова: Отдавна Борисов и управляващите живеят в други реалности, не се интересуват как живеят хората, погазват институциите

 

 

 


135512