Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Фандъкова - една неу...
Фандъкова - една неуспяла русалка

Фандъкова - една неуспяла русалкаМъжът, съпругът, бащата Александър Рогачев прекара 24 часа в ареста за вандализъм, защото откърти прословутите "акулски перки" по ул. "Граф Игнатиев". Това се случва, след като жена му получава наранявания, както много други преди нея.

Какво излиза: двете преместени "перки" са вандализъм, а няколко месечен транспортен хаос, превишаване на всички срокове, некачествено изпълнение, материали със съмнително качество и безумно изпълнение, родили фразата "Хубаво е, но не е готово" - е политика на Столична община. Толкова обширна, че законът не я лови. И така вдъхновяващо ненаказана, че вечният кмет Фандъкова се реши да се пробва пак. И вероятно ще успее, пази Боже (но той в кошара не вкарва).

Александър Рогачев, който реагира афектирано (нещо напълно нормално, след като любим човек е пострадал), постъпи достойно, като заяви, че деянието му е с цел да "събуди заспалото гражданско общество". Дни след случая "перките" бяха подменени с колчета. Какво означава това, че действително е имало нужда от подобна постъпка, за да се действа. Со кротце не ставало, не и в Софийско.

На 21 август от Столична община не изпратиха представител, който да застане редом с мъжа на пострадалата жена в репортажа на Нова телевизия, но пък се похвалиха, че пускат електронни тротинетки. Не зная дали сте карали тротинетка, но няма да ви е лесно, ако решите да го правите в София. Опасявам се, че от кметството изобщо не са преценили какви са препятствията за придвижване с тротинетка в столицата, като неравностите по тротоарите, например. Освен ако не целят повишаване на донорските ситуации, защото докато се друсаш с тротинетка в София, като нищо може да ти изпадне някой бъбрек.

Съзнавате ли безграничния цинизъм на това да се наказват пострадали от многомесечния вандализъм на управлението на Столична община, която превърна София в една безкрайна разкопка за търсене на "видим резултат"?

Идват избори. Мислете с главата си. Ако остане здрава такава след преминаването по "Графа", а и тротинетки има вече. Може пък идеята е да се редуцира броят на здравите глави, за да може Фандъкова да се хвали сред себеподобни с видимите си резултати и да си ръкопляскат дружно.

Единственият видим резултат от действията и бездействията на кметицата ни е, че нервите на софиянци не издържат. Някои ги избива на "вандализъм", аз като по-романтична се чудя дали няма връзка между пролятата кръв на софиянци и ограничителите, наподобяващи перки на акули. Акула - акула, като не може да е русалка, никога неуспяла да спечели любовта на столичани.

Понеже всичко се поняса по-лесно с чувство за хумор, а управленските решения на СО отдавна са виц, ето един и от нас:

"-Г-жо кмет, още един човек падна върху перките...

-Да пада."

Автор: Евгения Чаушева

 

 

Източник:https://www.actualno.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Провал Фандъкова, провал! >> Защо Столичната община цяло лято не успя да смени "перките" по ул. "Граф Игнатиев"

Йорданка Фандъкова - самопризнание с усещане за обреченост

Поредна драма от общинската немарливост! >> Жена пострада заради „перките“ на „  “, мъжът и ги разби

Очаквано! >> Жена си счупи главата в новите ограничители на „Графа”

Абсурдите по ”Графа” продължават - шахта в дърво
110689