Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Фандъкова подари 80 ...
Фандъкова подари 80 дни отсрочка на GP Group за ремонта на Графа

Фандъкова подари 80 дни отсрочка на GP Group за ремонта на ГрафаЙорданка Фандъкова подари на ДжиПи груп 79 дни отсрочка за ремонта на ул. Граф Игнатиев. С това поредно отлагане, крайният срок за ремонта се измества за кой ли път – от 3 март на 21 май тази година.

Освен 48 дни заради зимата, строителят получава допълнителни 31 дни отсрочка за „дъждове през пролетта и лятото“. Недоумяваме как се дава отсрочка за почти всеки ден без перфектно време – дъждът не е висша сила или непредвидимо обстоятелство. Представете си строителите на метрото, чиито срок за изпълнение е 4-годишен, да поискат отсрочка от две години за всеки ден с дъжд или сняг. Да не говорим как през лятото строители по улицата почти не се забелязваха, но на софиянци непрекъснато се казваше, че всичко е в срок.

Маските паднаха – вече на всички е ясно, че Йорданка Фандъкова – Yordanka Fandakova и нейната администрация защитават частните интереси на строителната фирма, вместо интересите на софиянци. Добре си спомняме как „безкомпромисната към качеството и сроковете“ Фандъкова обеща глоба от 240 000 лв за всеки ден закъснение, а сега дава огромна отсрочка.

Но, г-жо кмет, не 79, 179 дена отсрочка да дадете на любимата фирма, наредените вече настилки няма да станат равни, ивиците за слепи – по-малко сгрешени, осветлението – достатъчно, а улицата неосеяна с тръби, замазки, хидранти, отвратителни „ограничители“… Явно цяла година търпение от страна на софиянци и загуби от страна на бизнеса няма да стигне, за да получим красива централна улица, каквато с нетърпение очаквахме и заслужаваме.

Ние от Спаси София сме отвратени от поведението Ви, г-жо кмет, и от пълната невъзможност или нежелание на подопечната Ви администрация да контролира ремонтните дейности. Убедени сме, че софиянци няма да допуснат да бъдат правени на маймуни и на изборите ще накажат както Вас, така и управляващата в София партия. Това вече не се търпи!

#СпасиСофия #ГафИгнатиев #ПодаръкЗаGP #ХодетеСиВече

.

„Спаси София“, Фейсбук

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://svobodnoslovo.eu

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Асен Йорданов: Проверява се ремонтът на ”Графа” заради международния обществен натиск

Фандъкова с общи приказки за скандала с ремонта на "Граф Игнатиев"

Фандъкова с мащабни предизборни обещания в Бюджет 2019 на София (ОБЗОР)


 

 

 


89248