Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Фандъкова след бурят...
Фандъкова след бурята: До обяд навсякъде ще бъде възстановено електричеството

Фандъкова след бурята: До обяд навсякъде ще бъде възстановено електричествотоИма около 700 сигнала за щети в София 

"Около 50 л/м2 са паднали на Орлов мост, в южните квартали са били около 60 л. Перловската и Слатинската река излязоха от коритата си, всички екипи бяха на терен". Това съобщи на брифинг столичният кмет Йорданка Фандъкова по повод последствията от пороя, който причини много щети снощи в София.

"В момента отстраняват щетите, на терен са всички екипи за почистване на улиците, наноси, запушени шахти, те ще се почистят до обяд, защото се очакват валежи. Активно се работи на Лъвов мост, транспортния тунел, само автобус 63 е с променен маршрут минава по ул. "Пушкин", обясни тя.

"Има 5 трафопоста със спряло електроподаване, до обяд навсякъде ще бъде възстановено. Около 700 сигнала бяха получени на 112, около 430 за наводнения. Подлези бяха наводнени, много мазета също", допълни тя. 

"Има един леко пострадал в кв. "Гоце Делчев", мълния ударила покрива на търговска сграда и го е наранила. За по-малко от час водите се оттекоха. Има много запушени шахти заради натрупана листна маса", съобщи Фандъкова.

"Критично беше положението в 4 метростанции, сега те са отводнени, в момента се работи напълно нормално. В новата метростанция в Овча купел се отстраняват повреди от наводненията", информира кметът. 

В болница "Надежда" още се извършват отводнителни действия, имаше щети и в "Пирогов". Всички големи булеварди имаха наводняване. Между 21:15 и 02:30 са получени над 600 сигнала, около 4:30-5 часа обстановката се е успокоила. Театър "Сълза и смях" също още се отводнява.

 

Източник: https://fakti.bg/

 
129775