Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Фелдшерите излизат н...
Фелдшерите излизат на протест

Фелдшерите излизат на протестФелдшерите ще се съберат пред Министерството на здравеопазването утре по обяд. Те настояват за промени в Закона за съсловните организации, за да могат да учредят собствена, която да защитава интересите им пред институциите.

Сега фелдшерите са част от асоциацията на професионалистите по здравни грижи, която представлява медицинските сестри, акушерките и други здравни специалисти, съобщава БНТ.

 

"Ние можем да се справим с тривиалните неща в медицината. Ние не можем да повишаваме квалификацията си и образованието си в тази насока. Сега ни пречи това,че ние не сме обособени със закон. Със закон, по който се формират професионално съсловните организации. Трябва да сме равнопоставени с другите медицински професии." Това е мнението на Александър Алескандров - председател на Сдружението на фелдшерите в България.

 

Според Милка Василева - председател на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи, има създадена изключително добре организирана структура за продължаващо обучение, за сертифициране и претенциите са неоснователни.

 

Източник: https://frognews.bg/novini/


93928