Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Галина Георгиева бе ...
Галина Георгиева бе избрана за член на СЕМ от квотата на Народното събрание

Галина Георгиева бе избрана за член на СЕМ от квотата на Народното събраниеСЕМ си е добре, по-важно е каква власт му даваме, коментира Вежди Рашидов

Галина Георгиева бе избрана за член на СЕМ от квотата на Народното събрание, предаде репортер на Агенция "Фокус". Георгиева е предложена за поста от председателя на Комисията по културата и медиите Вежди Рашидов. 

"За" кандидатурата й гласуваха 97 народни представители, "против" - 57 и "въздържали се" - 24, с което бе приета. Отпадна кандидатът, издигнат от ПГ на "БСП за България" - Ия Петкова. 

Изборът на нов член се налага поради изтичане на мандата на Иво Атанасов, който е от квотата на парламента. Атанасов е член на Съвета от 17 юли 2013 г. Съгласно Закона за радиото и телевизията медийният регулатор се състои от петима членове, от които трима се избират от Народното събрание и двама се назначават от президента. 

Съветът за електронни медии си е добре, по-важно е каква власт му даваме, коментира народният представител от ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията по културата и медиите Вежди Рашидов след избора. 

Според него СЕМ трябва да стане контролиращ и регулаторен орган с повече права, а не за назначаване на директори. 

Рашидов посочи, че и двете кандидатки за член на Съвета за електронни медии са се представили достойно. 

"На всеки, който е противник на СЕМ, може да му се струва, че е политически нагласено. Това е нормално говорене на опозицията. Това е обидно за хората, които са кандидати. Сега техният, като не спечели, явно болшинството е управляващото мнозинство. Не е повод да плюем момичетата сега", каза още Рашидов.

 

Галина Георгиева е бакалавър по икономика от Университета за национално и световно стопанство (УНСС), а професионалния си опит е придобила, работейки в редица медийни и телекомуникационни компании. Към настоящия момент работи в дружеството за колективно управление на авторските и сродните им права ПОФОН.

 

Източник: http://epicenter.bg/

 

 106685