Гражданско Движение ''ДНЕС''

Актуално

Начало / Актуално - Актуално / Галъп: 70% от българ...
Галъп: 70% от българите са готови за протест срещу властта!

Галъп: 70% от българите са готови за протест срещу властта!70% от хората в България подкрепят протестите срещу управлението. Това показва сондаж на "Галъп интернешънъл", направен чрез независим телефонен сондаж по панелна и проведен 28 – 30 ноември сред 801 души в цялата страна. Възможното отклонение е ±3.5 при 50% дялове. 1% от извадката е равен на около 55 хил. души, информират от "Галъп".

Според социологическата агенция има сериозен протестен заряд в страната. Той е видим и е вероятно да се трансформира в нови протести. Преобладава мнението, че протестите досега са били спонтанни - 69% от запитаните смятат така. Като платени ги определят 19%, а като криминални - 4 на сто от анкетираните. Останалите не могат да преценят. На този фон личи повишена критичност към управлението, поляризация на мненията и липсва ясна обществена увереност в пълен мандат на кабинета.

50 на сто от анкетираните заявяват, че биха участвали в протест срещу правителството, 8% твърдят, че вече са участвали или в момента участват. 41% не биха взели участие в протест, а 1% се затрудняват да отговорят.

Подкрепата за различните форми на протест срещу правителството е сериозна – мнозинство от 70% отговаря с "да" на директен въпрос. 27% са на противоположното мнение, а останалите не могат да преценят.

Повечето българи споделят средна към негативна оценка за управлението. 32% смятат, че правителството се справя „средно“ с управлението на страната. „Много добре“ се справя то според 4 на сто от анкетираните, че се справя „добре“ смятат 15%. Що се отнася до негативните оценки – 26% намират управлението за „лошо“, а 21% го определят като „много лошо“.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.actualno.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Социолозите от „Маркет Линкс”: 80% от хората подкрепят протестите, с 20% подкрепа, правителството се срива! България очаква предсрочни избори

Катастрофата "Фандъкова" >> Софиянци протестираха заради мръсния въздух

Властта натиска! Но не се гаси туй що не гасне...!! >> Стотици глоби за блокадите на пътя

Скандали, протести и война между институциите нанасят сериозен удар върху властта

Автобусните превозвачи пред протест

Протестите у нас се възобновяват

Пореден протест в Шумен за по-добър стандарт на живот >> Очаква се и протест в Бургас

83345