Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / ГД „ДНЕС“ Община Гър...
ГД „ДНЕС“ Община Гърмен помага на училището в Горно Дряново

ГД „ДНЕС“ Община Гърмен помага на училището в Горно ДряновоОбщинският координационен съвет на ГД „ДНЕС“ Община Гърмен, взе решение да започне работа с местно училище от общината, а именно училището в село Горно Дряново ОУ” П.Хилендарски”, което се нуждае от незабавна защита.

Поради ниската раждаемост в общината, училището е застрашено да бъде затворено. Затова, с помощта на Движението, ще се опитаме да защитим това училище, като помогнем за неговото запазване и да остане на това прекрасно село. В случай на закриване на училището, децата трябва да бъдат извозвани до най-близкото училище в общината, а именно Община Гърмен, която се намира на 15 km от селото.

Това ще доведе до затруднение и невъзможност на някои родители да пращат децата си на училище, поради липса на средства! Затова, ГД „ДНЕС“ взе решение да помогне на преподавателите в училището с каквото може, за да се запази училището! Да не бъде закривано, а да бъде активно за възпитаниците на училището и да спомогне за тяхното развитие в живота!


702