Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Гейт до гейта, сканд...
Гейт до гейта, скандал до скандала, мила моя майно льо...

Гейт до гейта, скандал до скандала, мила моя майно льо...Позиция Здравка Желязкова

Информационен сайт „ДНЕС“

 

Другари управляващи, не изземвайте хляба на ближния си!

Избутахте от всички позиции малкото си коалиционно братче – Воленчо. А сега искате да му изземете и коронната му роля – шут N.1  на държавата. Това е негов патент, а вие му отнехте тази водеща функция. Всъщност, Сидеров бледнее като прочетен вестник пред фамозните циркови номера, които спретват всеки ден по-големите му братя от ГЕРБ и колегите ПатрЕоти.

 

Сидеров вече не е председател на ПГ на Патриотите

 

От март като ни подхванаха с „АпартаментГЕЙТ“, после „Къщагейт“, та до „НАПгейт“. А помните ли предните скандали и тези от миналата година ? Едва ли. Как може да се запомнят, та те са всеки ден, застъпват и презастъпват се – Търговският регистър ,фалитът на „Олимпик“, убитата журналистка и нелепите обвинения и самопризнания на младия циганин и още, и още... Не се спряха родните ни циркови артисти, дори и през лятото, та хората поне за малко да си отдъхнат. Продължават като на състезание с номерата си.

След емблематичния пробив в системата на НАП, се заговори сред обществото за катастрофа, за злоупотреби и застрашена национална сигурност.

След поредните кухи арести, този път в ДФ „Земеделие“ и в разгара на „НАПгейт“ гръмна и поредният скандал – този път в сферата на сигурността. Директорът на една от най-важните служби за сигурност „Военна информация“ подаде оставка. Ей така, от нищото.

Изведнъж Военна прокуратура се сетила да провери сегашния началник – Пламен Ангелов и предшественика му Светослав Даскалов, за три години назад колко разрешения за достъп до информация са издали?! Обвинението – теч в информация! И хоп – оставка.

 

Шефът на Военното разузнаване бригаден генерал Пламен Ангелов и неговият предшественик Светослав Даскалов са разследвани за неправомерно издадени разрешения за достъп до държавни тайни

Логичен е въпросът, защо тогава Владислав Горанов и ръководителката на НАП не подават оставки, след като са позволили поверените им институции да бъдат хакната по елементарен начин. Военните спец-шефове Даскалов и Ангелов са били обвинени в длъжностно престъпление още на 30 май, а прокуратурата съобщава за случая месец и половина по-късно? Стана ясно и кой е поръчителят и на тези взети глави – разбира се, тези които държат „и хляба, и ножа“ – управляващите и техните интереси.

Историята. На 16 юли група депутати от ГЕРБ и Обединени патриоти внасят в деловодството на Народното събрание законопроект за допълнение на Закона за военното разузнаване. Промяната – добавя се „или цивилен служител“. Т.е. досега службата се е ръководела от военен, а сега вече може и от цивилен. Поредна конюктурна поправка, обслужваща върхушката и въвеждането на поредна нейна калинка!

Каракачанов успокоява: „В интерес на службата е“. Знаем го този интерес. Може би и тук ще се повтори моделът КОЙ, след пагубния опит на червените да набутат Пеевски за шеф на ДАНС. Или пък се подготвя прикриването на нещо мащабно. Или пък се прави чистка на структури и функционери приближени на Цветанов. Никой нищо не казва, всичко е хипотеза и догатки, а народът немее в ступор- дали утре няма да източат и последните левове от сметката ни . Напразно си се и надяваме, че като даваме толкова пари за отбрана ще ни пазят.

 

Делян Пеевски


Всичко това се случва докато тръпнем дали ни има в списъка с копираните данни изтекли от НАП или не. Забравихме дори и подигравката на хакера към институциите в България, изсмял се в лицето на управляващите.

Впрочем източените данни от НАП могат да създадат много повече проблеми от „Апартаментгейт“ и от  всички досегашни гейтове взети заедно! Първо – не е ясно дали това е хакерът, или поредна изкупителна жертва. Второ – очертава се изводът, че трябва същност да се дадат повече пари не за самолети, а за борба с хибридната война.

Аферите с апартаментите на властта и „къщите за гости“ избледняват спрямо тези на ,,НАПгейт“и хаоса в Тол системата. За сетен път отлагат въвеждането ѝ, а превозвачите стоят и се чудят какво да правят по българските пътища?!

И друга гюрултия блесна тези дни – заместник шефът на фонд „Земеделие“ арестуван, после пуснат, раздавал евросредства на бизнесмени неправомерно. Нищо ново.

А какво ще кажете за наострянето на обществеността след предложението на Валери Симеонов всички кучета да са с намордници. Слава Богу и това поредно безумие, след надигане на гражданския глас отмина, но стотици хиляди собственици настръхнаха. Другата глупост, която националният позор Симеонов предложи беше за пълна забрана за пушене на наргилета!? И това слава Богу не мина.

 

Да продължавам ли с изреждането...?

Както е тръгнало, утре може да предложи и намордници за хора да се въведат...

Изтезание и всекидневен тормоз на гражданите до дупка! Докато мърдаме. А народът все пак мърда и леко полеко се съживява от летаргията. Гражданите и по протести почнаха да ходят, защото им писна от далаверите и лицемерието навсякъде и за всичко. Да ги будалкат, да ги правят дори на необразовани балами. Ето и  пореден пример за гражданско недоволство – жителите на квартал „Обеля“ се обединиха срещу кметската лакомия за строежи.

Но къде е бедата? В последните десет години като че ли повечко говорим, бунтуваме се, протестираме покрай маси и компютри и дотук..., както шепне и градската мълва – „лаем, но не хапем“. На това разчита властта. И гази.

Продължим ли така ще трябва, както каза Слави Трифонов в гневния си пост от тези дни „да пуснем кепенците и да затворим тая „нема такава държава“ 

Май нататък върви работата, не мислите ли...

 

************************************************************************************************************************************

 

СЛАВИ ТРИФОНОВ: Нема такава държава

 

Image result for обединени патриоти

Този срам, наречен "Обединени патриоти"

 


 

Image result for Data

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Пред разпад >> Коалиционният съвет на ОП се събира тази седмица?

Необратим разпад >> Искрен Веселинов: Не очаквам някой от вън да върне Волен Сидеров

Политолози с анализ на политическата жега при патриотите

Молба за диагноза! >> "Атака" започва всекидневно да внася искане за свикване на съвет на малката коалиция

НОВИНАТА НА ДЕНЯ: Мощен удар за националната сигурност! НАП пробита! Данните на милиони граждани на показ! Всичко по темата ВИЖТЕ ТУК >>

Инструктирани да лъжат >> НАП уверяват, че няма да има тежки последици от хакерската атака

Слави: Хакерския пробив на НАП е грандиозна издънка. А знаете ли и кой е виновен?

„Шоуто на Слави от 17 юли 2019 г. >> Водещият Слави Трифонов коментира скандала с хакерския пробив в системата на НАП. Гостуват Тони Стораро и Константин. ВИЖТЕ цялото предаване >>

В "Шоуто на Слави" експерт по темата с хакването на НАП

Шефът на комисията за личните данни със скандално признание! >> Получихме доклада на НАП, атаката засяга буквално всички!

Председателят на КЗЛД за хакерската атака: Има достъп до данните на буквално всички българи

 


106984