Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Ген. Шивиков: Циганс...
Ген. Шивиков: Циганските гета са оголен нерв, политиците са виновни

Ген. Шивиков: Циганските гета са оголен нерв, политиците са виновниБългарите сме изключително толерантен народ. Проблемите обаче в циганските гета са много големи. Това е един оголен нерв. Циганските произволия трябва да се спрат. Тяхната природа и тяхното чувство за безнаказаност им дават основание да пребият военен, който е изпълнявал служебния си дълг. Това каза пред bTV бившият командир на 61-ва Стрямска механизирана ген. Димитър Шивиков

Цялата политическа класа е виновна за това, защово всички използват циганите за купуване на гласове, добави той.

 

Познавам командосът Димов. Поддържам връзка със семейството му и знам, че операцията вчера е преминала успешно. Ние парашутистите сме малко по-особени. Това е причината да призова всички мои бивши и настоящи колеги да протестираме във Войводиново. Призивът не е само към парашутистите, а към всички - българи, цигани, арменци. Няма седмица без пострадало българско семейство от набези на престъпници от всякакъв етнос. С този протест искаме да покажем на семейството на Димов, че не са сами, защото тях ги е страх. Искаме да покажем и на полицията, че сме с тях, разкри той.

 

Никой не е защитен от такова нападение. По форумите чета глупости как командос е бил пребит от двама млади цигани. Побоят е бил много тежък. Димов не е искал да спори с тях. Ударили са го в тила и той паднал, след което са започнали да го ритат в главата. Добре, че една баба е намерила сила и го е спасила. Сега всички цигани страдат заради постъпката на тези двамата. Това нападение се дължи на ниския праг на образованост,  посочи ген. Шивиков.

 

Източник: https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Ген. Шивиков зове военни на протест във Войводиново в петък, мнозина откликват

Продължава събарянето на незаконни постройки във Войводиново

Цигани пребиха военен, полицията предотврати масов бой86352