Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / ГЕРБ сътвори уникале...
ГЕРБ сътвори уникален гаф в община Елин Пелин

ГЕРБ сътвори уникален гаф в община Елин ПелинВ неделния ден, в нарушение на действащото законодателство, без одобрена схема от главния архитект, без сключен договор и без платена такса бяха монтирани агитационни съоръжения с лика на издигнатия от ГЕРБ кандидат за кмет на Община Елин Пелин.

Депутатът от 44 - то Народно събрание Васил Цветков, придружен от бившия кмет на село Елешница Цветелин Добрев и цяла група кандидати за кметове на населени места от ПП ГЕРБ, посредством лостове и чукове набиваха грозни рекламни табели из цялата община, включително и в централна градска част на Елин Пелин. По този начин те дадоха пример на обществото за това как могат да бъдат нарушавани закони и разпоредби в почивните за контролните органи дни. Случайно преминаващите граждани бяха възмутени и коментираха, че от предизборният щаб на ПП Герб Елин Пелин са се престарали. 

 

 

С монтирането на някои от табелите е нарушена и забраната за агитация и поставяне на предизборни агитационни материали около и върху съоръжения за игра и детски площадки.

 

Табелите, приличащи на лопати за снегопочистване, не само са унищожили и загрозили зеленинте площи, върху които са поставени, но и на места затрудняват достъпността и проходимостта на градската среда. В хода на водената от ПП ГЕРБ - Елин Пелин предизборна кампания бяха опънати и агитационни трансперанти над пътните платна, с което сериозно е застрашена пътната безопастност.

 

Източник: https://www.actualno.com/


114168