Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / ГЕРБ започна разгово...
ГЕРБ започна разговорите за новата конституция с ГЕРБ-присъдружни партийки

ГЕРБ започна разговорите за новата конституция с ГЕРБ-присъдружни партийкиОт БСП категорично отказаха да участват, от ДПС пък продължават да мълчат по темата

 

Консултациите, инициирани от ГЕРБ за нова конституция, започнаха.

В 11 часа в сградата на Народното събрание се събраха за разговори представители на партията на Бойко Борисов и на коалиционните им партньори от ВМРО. От страната на ГЕРБ участват председателят на парламента Цвета Караянчева, шефът на парламентарната група на партията Даниела Дариткова и ръководителят на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова.

След това предстоят отделни срещи с представители на НФСБ - третата партия в управляващата коалиция, и с депутатите, нечленуващи в парламентарни групи. С "Воля" преговорите ще бъдат на 2 септември.

 

Разговори с най-голямата опозиционна партия - БСП, няма да има заради категоричния отказ на социалистите да участват. ОТ ДПС пък продължават да мълчат по темата за конституцията.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.segabg.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Как да не се спукаш от смях! >> ГЕРБ ще „преговарят“ с ГЕРБ-присъдружни партийки!?

При свикване на ВНС обсъждат смяна на Гешев, Панов и Чолаков заедно с нова конституция

Президентът Румен Радев: Незабавна оставка на правителството и главния прокурор, саморазпускане на парламента и предсрочни избори!

Мая Манолова: Отдавна Борисов и управляващите живеят в други реалности, не се интересуват как живеят хората, погазват институциите

Протестът свиква Велико народно въстание на 2.09, сряда!

 


134474