Гражданско Движение ''ДНЕС''

Новини от „ДНЕС“

Начало / Актуално - Новини от „ДНЕС“ / Герберите цъфтят, Бо...
Герберите цъфтят, Бойко лъже, та чак пушек се вдига до небето

Герберите цъфтят, Бойко лъже, та чак пушек се вдига до небетоКоментар на Правда Великова

 

Пролетта е хубав сезон – всичко цъфти, във въздуха се носи нежно ухание на пропукване, разпъпване и свежест, тревата е най-зелена... А това поражда във всеки един от нас очаквания за промяна, събужда надежда, дава сила. През пролетта цъфтят и герберите – и в преносен, и в буквален смисъл. Цели 95 на брой са този път. В сряда (19.04) се събира 44-то Народно събрание и герберите ще „украсят“ пленарната зала отново, при това с широка и самодоволна усмивка от поредната си пирова победа...

Най-големият гербер Борисов ще застане начело – със суров и угрижен поглед, с ръце в джобове и заплашителна стойка, за да покаже, че той не е какъв да е гербер, а ВЕЛИКИЯТ, НАЙ-ГОЛЕМИЯТ, НАЙ-МЪДРИЯТ, НАЙ-ДАЛНОВИДНИЯТ, НАЙ-КРАСИВИЯТ...

Image result for bojko borisov

Но и най-хитрият, най-наглият! Лидерът на ГЕРБ може да се нарече и най-големият лъжец на прехода. Последните 27 години българите сме се нагледали на какви ли не измами и лъжи. Мамиха ни от СДС, мамиха ни от НДСВ, мамиха ни от Атака, от т.нар. патриоти, а от БСП постоянно ни мамят и все с въстания си отиват. Всеки път преди избори БСП вади торбата с лъжите;  АЕЦ Белене : Бихте ли гласували за партията на психо патологичните лъжци ГЕРБ? Аз, не! ГЕРБ обаче стигнаха невиждани висоти. Те си заслужиха отвсякъде приза: ЦАРЕ НА ЛЪЖАТА. По всяка вероятност техните представи за истина и лъжа се сливат напълно, защото почти не минава и ден без да обърнат палачинката, а понякога и по 2 пъти.. Край на лъжите на ГЕРБ, БСП и т.н.

Кой е този, който два пъти си подава ненужно оставката и е гонен от парламента, но три пъти избиран?  Бойко Борисов подава оставка; Премиерът Бойко Борисов подаде оставка. Многотомна книга може да се напише с лъжите на Борисов за последните повече от 17 години още, откакто стана главен секретар на МВР. Bижтe пътя нa Бoйĸo Бopиcoв във влacттa дoceгa. Kaĸвo cвъpшиxa двeтe мy пpaвитeлcтвa (Cнимĸи); "Швейцарският доклад" за криминалното минало на Бойко Борисов - Част I;  Богомил Бонев допълни белите петна в биографията на Бойко Борисов. Трудно е да се изброят всички, а това и ще отнеме прекалено много време и усилия. Човек да се чуди заслужава ли си. Спомняте ли си колко пъти в предишните два кабинета Борисов си сменяше мнението около АЕЦ Белене? Този огромен проект и несигурността на краля-слънце струваха на България нечувана сума. Борисов се похвали и, че е унищожил контрабандата. Е, да ама не. Вносът на цигари по втория начин процъфтява. Съдружникът на Бойко Борисов, Тодор Толев произвеждал контрабандни цигари;  Борисов за бъдещето на АЕЦ "Белене": Ще се строи!

Последната му голяма лъжа обаче удари и засегна 3,5 млн. българи. И то пряко. Обещанията и отмятанията на Борисов по повод референдума, иницииран от Слави Трифонов, вече са ясни. Още от началото на инициативата той променяше мнението си ту „За“, ту „Против“ като човек с биполярно разстройство на личността. Предателството и лъжите на Борисов. Дори го нарече удар срещу държавността. Борисов: Референдумът е атака срещу държавността; През последните месеци преди изборите, Борисов обаче наглед УЖ твърдо подкрепяше Референдума и обясняваше ден след ден как след изборите той, а и другите партии ще се съобразят с волята на народа. Не може да забравим как на 9 ноември 2016 Борисов заяви: „...Аз гласувах на референдума за разлика от мнозина други...; ...След балотажа ще работя за 120 депутати и 1 лв. субсидия...; ...Трифонов трябва да знае, че отсега ГЕРБ ще подкрепя в парламента и трите искания на референдума...“ или пък фактът, че на 18 февруари 2017 г. в изказване пред избиратели в Стара Загора Борисов заявява, че едно от първите неща, които трябва да се направят в новия е парламент, е да се приемат промени за въвеждане на мажоритарни избори в два тура, както поиска Слави Трифонов чрез референдума. Според лидера на ГЕРБ, след това депутатите трябва да се разпуснат и да се проведат избори по новите правила.

Всеки път обаче лидерът на ГЕРБ е воден само и основно от егоистична, користна цел да запази както собствената си партия, така и собствената си личност. При договорките за новия кабинет обаче той  показа отново истинското си двулично лице – на национален предател, който загърби 3,5 млн. избиратели. През последните седмици преговарящите от ГЕРБ не си мръднаха и пръста, за да убедят псевдо-патриотите, че правителство може да има, само ако се приеме волята на народа. Така както Бойко обеща! Окончателно лъсна предизборната измама на ГЕРБ! Подиграха се и се изгавриха с 3 млн. българи! > Какво ни готви новата власт: 1500 средна заплата, но без мажоритарна система. Въпреки обещанията, въпреки лъжите ГЕРБ замълчаха безпардонно и гузно. Така и не разбрахме какви компромиси направиха двете страни (освен намаляването на пенсията, за която патриотите се кълняха, че няма да отспътят. Каракачанов: Правителството ще падне, ако минималната пенсия не стане 300 лв. Предстои да разберем при раздаването на постовете (министри, зам.министри, агенции, областни управители...). Що власт, постове и удобни кресла има да се делят. Едно обаче стана ясно на ГЕРБ не им дреме за референдума. Той беше само трамплин, за да спечелят симпатиите на народа и, с който да спечелят ненужните предсрочни парламентарни изборите (предизвикани пак само по желанието и волята на краля-слънце). До края на месеца, най-късно до Гергьовден по всяка вероятност ще има правителство, министерските кресла ще бъдат разпределени, постовете – раздадени. Хората ще останат отново долно и безцеремонно излъгани, независимо от това как са гласували на референдума. Вие не се ли чувствате измамени и то долно, нямате ли усещането, че всичко е една голяма и дебелашка лъжа? Аз – Да!

Все пак, много е вероятно герберите да внесат с бодра крачка някакъв псевдозаконопроект за промяна на Изборния кодекс в новото Народно събрание, за да замажат очите на хората и да обявят, че се съобразяват с поисканото от Слави Трифонов веднага да започнат работа по решенията от националното допитване. Какъв обаче ще бъде този законопроект? Ще отговаря ли на волята на народа? Ще бъде ли приет незабавно, както каза Слави? И в крайна сметка ще се САМОРАЗПУСНЕ ЛИ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ, ЗА ДА СЕ ИЗПЪЛНИ ВОЛЯТА НА ХОРАТА, След като не го направиха в 43-ия парламент?! Едва ли. Без натиск няма как да стане. А и да не забравяме, че на 21 ноември 2016 г. омбудсманът Манолова внесе законопроект, отразяващ напълно решенията на референдума. Малко по-късно от екипа на шоуто бе внесено и районирането на страната, разработено от водещи специалисти.

Сега, ако ГЕРБ внесат законопроект, той едва ли ще е читав. Никой вече не вярва, че ГЕРБ искат реална промяна на избирателната система в България. ГЕРБ по-скоро си връзват гащите, за да не се срещнат с народното недоволство две седмици след старта на парламента, а може би и още по-силно след два месеца. Сега те отлагат. Отворено писмо на Слави Трифонов към политиците.Най-вероятно заради това ще започнат и да имитират някакви действия УЖ в защита на референдума, ОТ КОИТО ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ НИЩО НЯМА ДА ИЗЛЕЗЕ! Лъжите и демагогията са вече отдавна основен специалитет от менюто на Борисов и партията му. Подобни игри не могат да ни заблудят. Не им вярваме. Колкото и да говори Борисов, той не прави нищо реално. И това лъсна ясно като печено агне на Великден.

Добре е обаче да не се забравя, че този май герберите ще цъфнат, но може и бързо да прецъфтят и рано, рано да бъдат обрани...

 

Вижте и други материали по темата:                                     

Бойко, ти обеща! Време е за референдума... Няма място за умуване! Изпълнете волята на хората! - Коментар на "ДНЕС"

Окончателно лъсна предизборната измама на ГЕРБ! Подиграха се и се изгавриха с 3 млн. българи! > Какво ни готви новата власт: 1500 средна заплата, но без мажоритарна система

Битка за кресла и постове в новата-стара коалиция! Но защо ГЕРБ и Цветанов не направиха мнозинство за референдума, след като се кълняха в него ден и нощ преди изборите?

Окончателно: ГЕРБ ще има 95 депутати в следващия парламент, БСП - 80 (графики)

"Като слуга на народа" Борисов предупреди отново за референдума

Борисов върна на дневен ред темата с референдума на Слави

Борисов: Всички ние подценявахме референдума, сега ще си понесем последствията (СНИМКИ, ВИДЕО)

Борисов: Референдумът е атака срещу държавността

Бойко Борисов: ГЕРБ ще подкрепи Референдума

Все по-близо до кабинет на ГЕРБ, Реформатори и Патриоти

Цветан Цветанов: И Патриотите вече смятат, че 300 лв. минимална пенсия е невъзможна

ГЕРБ и „Обединени патриоти“ постигнаха съгласие за правителство – кои ще са новите министри

Референдумът отложен: ГЕРБ се молят на реформаторите, те им се смеят

Лъжите на Борисов за “американските централи” целят да олекне истината за руския грабеж с АЕЦ “Белене”