Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Германски вестник за...
Германски вестник за „Апартаментгейт“: Луксозните жилища и българският Цвекзит

Германски вестник за „Апартаментгейт“: Луксозните жилища и българският Цвекзит"Луксозни апартаменти на цени като от Aldi (германска търговска верига, известна с евтините си стоки, б.р.): българските политически лидери си купиха евтино недвижими имоти в столицата София. Сега те са разследвани за корупция." Така започва материал на германския вестник "Щутгартер цайтунг", посветен на скандала с имотите на властта "Апартаментгейт".

Изданието отделя голямо внимание на основната фигура в скандала – Цветан Цветанов, наричайки го "най-видния ловец на сделки в България", който "очевидно не е засегнат" от пол.

Медията цитира думите на втория човек в ГЕРБ, че не е извършил никакво престъпление и няма от какво да се срамува, въпреки че си е купил луксозно жилище на 4 пъти по-ниска от пазарната му стойност.

Споменават се съмненията за търговия с влияние и корупция, свързани с подкрепата на властта за изграждането на луксозния небостъргач "Златен век" на строителната фирма "Артекс".

Макар да подаде оставка като "морален акт" и да е разследван от прокуратурата и Антикорупционната комисия, Цветанов възприема себе си като жертва в развихрилия се скандал.

Той е "политическото лице", което трябва да бъде маркирано точно преди европейските избори, а срещу него се води преднамерена лъжовна кампания, която може да струва много гласове на ГЕРБ на предстоящия евровот, пише вестникът.

Шумният скандал обаче едва ли ще има последствия, свързани с изборите. Цветанов ще остане ключова фигура в политическия елит на България и особено в неговата партия ГЕРБ.

Развитието на събитията го потвърждава: Цветанов си отива - и в същото време остава. След британското отлагане и неясна съдба на Brexit, в българските медии вече се говори за Цвекзит.

 

Редактор: ИЛИЯ ЛАЗАРОВ

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.actualno.com/politics/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Мълчание за доходите на Цветанов след проверка и установено голямо несъответствие

"Дружески" съвети >> Осман Октай: Борисов трябва да контролира Цветанов

Ово йе стандарт, ово йе Цецку

ВИЖТЕ ТУК ПОСЛЕДНИТЕ РАЗКРИТИЯ ПО АПАРТАМЕНТГЕЙТ, СКАНДАЛЪТ НА ГОДИНАТА! (ОБНОВЯВА СЕ) >>>

 


 

 

 

 

 

 


94965