Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Героизмът край няма....
Героизмът край няма... Ще го видим! >> Новият шеф на ДФ

Героизмът край няма... Ще го видим! >> Новият шеф на ДФ "Земеделие": Ще отстраня кърлежите от систематаВече имало уволнени 4-ма служители заради съмнения в безкористното изпълнение на служебните им задължения

"Познавам голяма част от дефектите в системата, което няма да е добре за лошите герои в системата", заяви новият директор на Държавен фонд "Земеделие" Васил Грудев, който оглави фонда на 19 юли. 

Той обясни, че за него разликата между лоши и добри герои е дали "са част от системата със смислени действия, или са кърлежи, които се прилепват към определени финансови потоци и се пробват да изсмукват тези потоци, не там, за където са предназначени".   

Грудев заяви готовност да отстрани "кърлежите от системата", след като ги идентифицира и уточни, че вече има уволнени четирима служители на фонд "Земеделие" поради съмнения в безкористното изпълнение на служебните им задължения - най-високо стоящият е началник на отдел.   

Той обеща също, че ще се постарае да се усвоят всички евросубсидии, въпреки закъсненията, направени от предишната администрация на фонд "Земеделие". По програмата за най-малките земеделски производители обаче няма да се усвоят изцяло финансовите средства до края на годината.   

"Рисковете, към края на годината, са такива, че за да се справим с тях, ще трябва да извършим плащания със средства от Програмата и на част от площните мерки, тези които се финансират от Програмата за развитие на селските райони", уточни Васил Грудев .   

Директорът на фонд "Земеделие" обеща, че най-късно до девет месеца ще навакса забавеното финансиране на проекти по различните мерки на европрограмите.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.segabg.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Поредна рокада: Сменят и шефа на Държавен фонд "Земеделие"

Само толкова? >> Съмнителни 15 къщи за гости откри ДФ "Земеделие"

Арестуваните от фонд "Земеделие" напускат ареста

Скандален, недолюбван от фермерите бивш зам.-министър става шеф на Държавен фонд ”Земеделие”

 


109828