Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Измислените кавги з...
 Измислените кавги за пред публика:* >> Гинка Върбакова на лов за вещици и ужасната рационалност на БСП

Измислените кавги за пред публика:* >> Гинка Върбакова на лов за вещици и ужасната рационалност на БСПСледващото заседание на временната комисия за разследване на сделката за ЧЕЗ ще бъде по-успешно. Вчера установихме само правила на работа. От ГЕРБ се съгласихме на тази комисия не само заради нашия принцип, но и поради изразения принцип от страна на БСП. Щом БСП имат някаква информация, нека да я изяснят. Нека БСП водят събитията и да отговарят на хората, при тях рационалността е ужасна. Това заяви Валентин Николов, народен представител от ГЕРБ в сутрешния блок на БНТ.

 

Припомняме, че временната комисия бе създадена, за да изясни казуса около сделката за ЧЕЗ.

 

"ЧЕЗ е една афера развила се в държавата на тарикатите. Всеки ден излизат нови неща за сделката. Комисията трябва да гледа огромен брой неща. В момента пътища водят към Министерски съвет. По тезата на ГЕРБ, България трябва да стане и да си тръгне от сделката", каза Атанас Костадинов, депутат от БСП .

 

"Не мисля че трябва да правим лов на вещици на Гинка Върбакова. Има голям обществен интерес. Трябва да наредим на службите да работят с чешкото дружество и служби, за да се види те дали имат информация", допълни Александър Сабанов от ВМРО.

 

"Разговорът за ЧЕЗ трябва да е все по реален. Какво ако Върбакова придобие ЧЕЗ, какво ще се случи. Няма правителство, което да наложи правила на „Инерком“. Питаме дали ЧЕЗ няма да изпадне в колапс. БСП заявиха, че временната комисия за разследване на сделката за ЧЕЗ е безсмислена за тях. КЕВР има достатъчно правомощия, за да следи работата на ЧЕЗ", завърши Пламен Христов, депутат от Воля.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.novini.bg/


56867