Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Глас отвътре! >> Мет...
Глас отвътре! >> Методи Андреев: ДПС управлява България

Глас отвътре! >> Методи Андреев: ДПС управлява БългарияПълна глупост и опашата лъжа. Така Методи Андреев, бивш депутат от ГЕРБ, нарече обвързването на опрощаването на данъчните задължения на вероизповеданията, и в частност на мюфтийството, с националната сигурност. Пред БНР той каза, че ако службите наистина са засекли радикализиране на определени групи в мюсюлманската общност у нас, то в България си има закони и трябва да се предприемат съответните мерки.

Някой внушава на българите, че има опасност от радикализиране и на първо време българите губят едни 8 млн. лева (каквито са дълговете на Главното мюфтийство - бел. ред.) Самият мюфтия каза, че има опасност България да се превърне в Косово, заяви Андреев пред БНР по темата за решението на управляващите да се откажат от опрощаване на данъчните задължения на вероизповеданията.

ДПС демонстрира мускули и хегемония и управлява държавата чрез ГЕРБ и Бойко Борисов, въпреки че Борисов отрича това, добави той.

Както казва Стив Джобс, един слух става истина в момента, в който го отречеш. Още когато бях в 43-тото Народно събрание, се виждаше заиграването между ДПС и ГЕРБ. То беше много фино, посочи бившият депутат от ГЕРБ.

Методи Андреев коментира и ситуацията в парламента след решението на партия "Воля" да напусне работата в пленарна зала, както преди това направиха и депутатите от БСП: "В парламента останаха уж непримиримите политически субекти – патриотите и ДПС. Но те и двете правят едно и също – крепят кворума на ГЕРБ. Това е малоумна шизофрения. Тази работа няма да изкара дълго. Вървят към закони на ръба на престъпленията. Опрощавания на дълг може да прави само президентът. Чест не му прави на Радев, че мълчи, защото в момента показва чисто политическо хитруване".

Андреев е категоричен, че "в ГЕРБ няма друг фактор, който да взема решения, освен Бойко Борисов": "Неговата политика е покер политика, при която блъфираш – ако видиш, че отсрещната страна поема блъфа, минава, ако не, се връщаш. Харизмата на Борисов посърна. Той е страхлив политик, нагажда се по теченията".

По думите на Методи Андреев, на България е необходим "граждански проект за почтено управление с генерална цел – връщане на България в лоното на демокрацията и борба с мафията, завзела държавата".

 

България 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://fakti.bg/bulgaria/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Лъжи и пак лъжи! >> Бойко Борисов: Не сме с договаряли с ДПС по Закона за вероизповеданията

Позор! Да живее...новата власт! >> ГЕРБ и ДПС опростиха 8 млн. лв. задължения на мюфтийството

Слави Трифонов: Уважаеми зрители, не мислите ли, че ни стрижат като овце.., а ние просто си седим и блеем?

Проф. Н. Слатински: 8 милиона + 35 милиона + 43 милиона + 58 милиона = kleta majka Balgariq

 92863