Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Глупави оправдания >...
Глупави оправдания >> Цецка Цачева проговори за луксозния си евтин апартамент от

Глупави оправдания >> Цецка Цачева проговори за луксозния си евтин апартамент от "Артекс"Министърът на правосъдието Цецка Цачева проговори за луксозния си апартамент от фирма "Артекс", същата, от която със супер лукс жилище с асансьор се е сдобил и Цветан Цветанов.

Както ПИК съобщи по-рано днес, документи, публикувани от "Бивол", сочат, че през юли миналата година Цачева се е сдобила с имот от 198 кв. м. в сграда на строителната фирма, която вчера вчера се прочу покрай сделката с Цветан Цветанов.

Според публикуваните документи и Цачева и сестра й, подобно на Цветанов, е получила апартамента на по-ниска цена от тази, която получават останалите клиенти на компанията. Доказателство за това е документ за друга сделка със случаен купувач, на който е видно, че за почти същата площ в тази кооперация е платено двойно повече. 

Цачева е платила 670 евро на квадрат, докато само месец преди нейната сделка, абсолютно идентичен апартамент в същата сграда (с малко по-голям гараж) е продаден с 65 000 лв. по-скъпо. 

"Придобит е имот на груб строеж, така е по нотариален акт и не е вярна цената, която излиза в публичното пространство. С фирмата имам подписан предварителен договор за плащане на зелено от 2017 г. Сумите са превеждани изцяло по банков път с начислени данъци. Отстъпката, която получих от фирмата е, да ме изчакат да продам апартамента си в Плевен, за да платя строителството между грубия строеж и акт 16. Разполагам с всички документи", посочи Цачева пред бТВ.

Обясних на антикорупционния фонд, че предстои имотът да бъде деклариран. Цената не е никак малка, а е четирицифрена, допълни министърът на правосъдието.

Посочената цена е цена на имота в груб строеж, това е записано и в нотариалниа акт. Апартаментът е негоден за обитаване и е в груб строеж. Подписала съм нотариалния акт с цена на груб строеж. Ако трябва да направя окончателен нотариален акт с окончателна цена, това ще го направя. Не ми е известно това дружество да е използвало средства по обществени поръчки. Няма конфликт на интереси, посочи Цачева.

Този имот е на три поколения, разпродадохме всичко, за да се сдобием с този имот, заяви правосъдният министър.

Цачева не каза каква е цената на жилището, а подчерта, че тя е упомената в нотариалния акт.  Тя каза само, че цената е формирана върху над 600 евро за квадрат. 

Фирмата ще ме изчака да продам апартамента в Плевен, тъй като към момента на нотариалния акт нямах готовност да платя всичко. След като дължа с падеж края на май сума за довършване. Минали са няколко месеца. Обясних на антикорупционния фонд, че в годишната ми декларация всичко ще бъде обяснено, заяви министърката.

Нямам личен асансьор, имам асансьор на етажа, допълни тя на въпрос дали има такова съоръжение до нейния апартамент като на Цветанов. Не съм знаела, че Цветанов има апартамент от тази фирма, видях един изкоп и попитах за апартаменти, заяви още тя. 

Аз потърсих фирмата, брокер не съм търсила, възможно е да има и на зелено продажба. Разговаряла съм със собствениците на фирмата, допълни Цецка Цачева.

Спекулативно твърдение е, че купувам на цена 4 пъти по ниска от пазарната, отсече тя. 

Не мисля, че няма резултати от борбата с корупцията, разбира се, може много да се желае. Отчете се два пъти повече разследвания срещу лица от високите етажи на властта от миналата есен насам, предстои внасяне на актове в съдебна зала, коментира тя на въпрос за борбата с корупцията у нас. Прави се много за преодоляването на този проблем, категорична е тя. 

Запитана за избора на Кьовеши тя посочи, че очаква да бъде избран най-достойният кандидат за европейски главен прокурор. Нямам усещания да се страхува някой у нас, още повече и че тя няма да има пряк достъп до правосъдието в България. България е една от първите държави, която се обяви за създаването на службата на европейския прокурор, че има нужда от нея, за да се проследява ДДС-то, трансграничните проблеми, припомни министърът на правосъдието. 

По времето на нашето европредседателство убедихме Нидерландия и Малта да се присъединят към подкрепата за европейската прокуратура, допълни тя. 

Запитана за избора на Елена Йончева за водач на листата на БСП за евродепутат Цецка Цачева посочи, че няма страх и в това отношение. 

На въпрос дали е приключила съдебната реформа, тя подчерта, че това е процес и още много неща се правят. Изпълняваме пътната карта в срок, но стратегията не е еднократен акт, заяви гостенката в студиото. 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://pik.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Журналист: На бас, че жилището на Цветанов може да се продаде за 3000 евро кв. м.

Цецо се мести за 1,6 млн на „Латинка“, където през 1996-а убиха Луканов

Лисичи оправдания! >> Цветанов за новия си апартамент: Дал съм две жилища за едно, добавил съм 100 хиляди лева кредит!

Новият апартамент на Цветанов е по-голям, но по-евтин от старите

Заменените апартаменти от Цветанов, продадени на негов бивш подчинен от предизборния щаб на ГЕРБ

Имотите на Цветанов в цифри

БРУТАЛНО ОЛИВАНЕ! >> И майката на нацията Цецка купила от ”Артекс” апартамент на евтини цени

В РВД е като при мафията, излиза се само с краката напред

Октай: Прокурорите няма да разследват Цветанов, всички са в кюпа

Краси Радков & Цветан Цветанов: Тежка е връзката с ключове от всички апартаменти…

СКАНДАЛЪТ НА ДЕНЯ >> Цветанов, подай оставка! Сметката с апартамента не излиза. ВИЖТЕ всичко по темата ТУК >>


 

 

 


93537