Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / ГМР сложи точка на в...
ГМР сложи точка на възхода на генерал Годжи

ГМР сложи точка на възхода на генерал ГоджиС един познат залагахме кога Борисов ще се притесни сериозно и ще сложи край на медийната кариера на Мутафчийски. Доктор Мутафчийски. Е, днес това вече е факт. Първо, брифингите ще бъдат само по един на ден. Второ – ще бъдат само в Министерски съвет, на територията Му, където може изцяло да контролира положението и със сигурност – да се включва първи и по начин да засенчва новата медийна звезда и любимец на българските лелки. Но пък и докторът прекали – с тази генералска униформа /впрочем колко модела има, че малко като на ревю ми изглежда/, направо стана неустоим за таргет – групата, която принципно принадлежи на ГМР.  А Борисов е ревнив към феновете си! И предизвика донякъде незаслужено подигравки заради това, че се прави на генерал, докато изпълнява лекарски функции и то много по-важни от генералските. Защото всъщност в България генерали си имаме на кило, докторите са кът.

Определено ГМР има силен талант за оцеляване. И желанието да натрие носа на Президента, като извади друг генерал /макар и медицински/, който да е спасител на обезумялата от паника нация, Му изигра лоша шега. Още миналият ден, когато спомена, че било опасно Мутафчийски да му сяда на мястото с този рейтинг, предположих, че ще има последващи санкции и изземване на контрола. 

Така че сега на практика ГМР оглавява Генкоронавирусщаба. Като брифингите ще се проточат с часове, докато отново бъдем уведомени, как Себастиан, Урсула, Ангела и прочие са се молили на ГМР, а той благосклонно е решил да им помогне със защитни облекла и маски, които произвеждаме, на практика според него цялото производство на България се е насочило в това производство. Защо обаче тогава за милион и двеста хиляди купуваче маски от Китай, изобщо не ми стана ясно?!?

ГМР е притеснен. Даже посегна и на НАТО, като злъчно коментира, че давал милиарди /Той лично, от личния си джоб/, а нямало програма за бактериологична защита на алианса. А, де!?! Ей сега е моментът Ленчето и Сюлейманчо да се включат и да обяснят как НАТО е слънцето, въздухът и най-належащото за България и това е долна инсинуация.

А доктор Мутафчийски  определено изглежда леко унил. И говорещ определено по-малко и не толкова бойко като вчера например. И всъщност брифингът на Генкоронавирусщаба се превърна днес отново в монолог на Борисов! Нищо ново на Територията!

Въпреки, че на мястото на Мутафчийски, щях да сваля генералската униформа, която го накараха да слага и ще сложа лекарската престилка. Защото в момента няма по-достойна професия от тази на медиците ни! 

 

Автор: Елена Гунчева 

 

Източник:  https://svobodnoslovo.eu 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Генералът носи черно

Пета жертва на коронавируса у нас, почина мъж от Разлог

За две седмици само слепите и глухите не разбраха, че правителството е по-вредно от корона пандемия

Туриха под карантина член 1 на Конституцията, в който пише, че България е парламентарна република

264 са вече болните от COVID-19 у нас. Случаи в Хасково и Кърджали

 

 


123466