Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Гневните перничани щ...
Гневните перничани ще протестират в София на 25 януари

Гневните перничани ще протестират в София на 25 януариНе разбрах защо премиерът се беше фокусирал в пазенето на двама министри за сметка на страданието на 100 000 души, казва Камелия Радева от инициативния комитет "Спаси Перник" в "Тук и сега със Светла Петрова"

"Напрежението в Перник расте. До 10 или 20 дни водата ще спре напълно. За изграждането на новия водопровод от Мало Бучино до Перник, за който все още само се говори, са нужни 45 дни. Затова на 25 януари (събота) перничани пристигат в София на протест и разчитат на подкрепата и човещината на софиянци".

Това казва Камелия Радева от инициативния комитет "Спаси Перник" в "Тук и сега със Светла Петрова".

"Учудвам се, че министър-председателят вече няколко пъти идва в Перник, но не се среща с хората, не влиза по домовете, така, както вече го направиха много медии, включително и чужди. Нищо смислено не сме чули от 2 месеца, въпреки че бием камбаната от началото на водния режим", допълва Радева. И добавя, че в групите на перничани във "Фейсбук" проблемът на язовир "Студена" е започнал да се обсъжда през август.

Перничани настояват и за оставката на регионалната министърка Петя Аврамова, чието ведомство също има огромна вина за кризата. 
“Загубата на доверие е огромна. От самото начало на кризата виждаме мерки, които са хаотични и истерични. Не смятаме, че се вземат най-добрите решения. Перничани не вярват, че хората, които ги докараха до тази криза, са в състояние да ги изкарат сега. Трябва да се реже до здраво място!", заяви Радева.  

"Не можах да разбера до Нова година защо премиерът се беше фокусирал в пазенето на двама министри - Петя Аврамова и Нено Димов, за сметка на страданието на 100 000 човека. Държавата извърши чудовищно престъпление спрямо перничани и тя трябва да намери компенсаторни възможности за гражданите и бизнеса в Перник. Не са изключени фалити на малки фирми, които работят с вода. Имаме идеи за нормативни промени и ще ги формулираме до 25 януари. Засега нямаме намерение да водим съдебни дела, защото това ще трае много дълго. Не желаем среща в кабинета на премиера. Искаме всичко да става публично!", каза Радева. 
"На нас не ни се плаща, за да даваме акъл на държавата, но явно държавата трябва да ни чуе. Защо от самото начало не бяха събрани най-добрите хидроинженери и да се изработи план, по който да започне работа веднага. Вече са изгубени два месеца! Хората не могат да си представят живота след 20 дни. Има опасност от конфликти, защото в някои квартали вече няма вода с дни. Може би детските градини ще затворят. Вече има една затворена. Животът поскъпва. Питейната вода вече само се купува. Младите родители си къпят бебетата с минерална вода", описва напрегнатата ситуация в града Радева. 

 

 

 

Източник:https://www.segabg

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Вина – няма, вОда – нЕма! Политически и воден апокалипсис е!

Спрете водата на държавата

Манолова: Холдингът във ВИК–сектора, създаден днес от премиера, е мегасхема за източване

Нека честитим на гербаджийската фирма, която ще си прибере парите

Апелативният спецсъд остави Нено Димов ареста: Умишлено е допуснал източване на яз."Студена"

Манолова пита за какво са похарчени над 8 млн. лева от новото държавно предприятие за язовирите

Кой им вярва? Щели да оправят водата на Перник… По-скоро ще объркат софийската

Злополучен ПиАр: МРРБ се похвали, че са оправили една от авариите в Перник

Има решение за кризата с водата в Перник, въпросът е дали политиците са го разбрали

От „Стомана“: Ако не взимаме вода от яз. „Студена“, какво ще стане с ВиК-Перник?

„Другарски“ ритник >> Дончев: Ако бяха взети мерки през лятото, нямаше да се стигне до режим в Перник

След обиските и разпитите: Министър Нено Димов е задържан за 24 часа, Соколова и Витанов са на свобода

 


120521