Гражданско Движение ''ДНЕС''

Новини от „ДНЕС“

Начало / Актуално - Новини от „ДНЕС“ / Голямото политическо...
Голямото политическо разтакаване започна. Хайде сиктер!

Голямото политическо разтакаване започна. Хайде сиктер!Коментар на  Ангел Христов

Политическата класа за пореден път скочи вероломно срещу българския народ. В четвъртък привечер т.нар. леви и десни доказаха за сетен път, че не зачитат волята на собствения си работодател - суверена. На срещата, организирана от Слави Трифонов и Инициативния комитет на референдума, нито една политическа партия не намери смелостта да подкрепи безусловно волята на 3,5 млн. българи, от които над 2,5 млн. казаха "Да" на мажоритарната система.

И ГЕРБ, и БСП, и АБВ, и ДСБ заусукваха витиевато и подвиха опашки като крастави кучета от страх да не изпуснат кокала на властта. ДПС, РБ и Атака от високомерие даже и не зачетоха срещата... Браво! Хайде сиктер! Големите, но вече спаружени ГЕРБ и БСП се опитаха да се измъкнат с конкретни отговори, а за да замажат очите на избирателите си заявиха, че уж щели да подкрепят мажоритарните избори, но не сега, веднага. Те не пропуснаха да отбележат, че няма достатъчно време, че имат нужда от експерти, от обществени дискусии и т.н и т.н...

Къде бяха тези експерти през последната една година, когато референдумът събираше подкрепата на българите? Къде бяха партиите, които вече никой не ще през последната година-две, че не организираха дебати, дискусии..., форуми...?

На думи ГЕРБ и БСП подкрепят мажоритарното гласуване, но делата им сочат друго. Те отдавна са доказали, че са партийни лицемери, а така заявената им позиция е по-скоро за замазване на очи. Демагози в най-крайна форма, те едва ли ще приложат мажоритарния вот така, както българите ясно заявиха, че искат напълно и категорично на 6 ноември.

Всъщност, през цялата кампания докато референдумът събираше подкрепа всички вие бяхте по уютните си кабинетчета и организирахте цялата си финансова и медийна машина да работи срещу хората и техния интерес..., тъпчехте, газехте, мачкахте, дори забранявахте на своите и в деня на вота гласувахте с "Не"...! Не ви ли е срам!  Дори днешният жалък плач на Цветанов не може да скрие лицемерната ви и долна същност...

Да, но днес вече е късно. Днес народът се произнесе и окончателно ви отнесе! А той, Народът иска нови избори по мажоритарната система, а вие  политическите олигарси нямате никакво право да отказвате! Ако го направите, то единственото, което ще последва е бунт! Бунт! Яростен и светкавичен Бунт, който ще измете всички вас псевдо политици, загнездили се като кърлежи на топлите си местенца...!

Е, писна ни ! Хайде сиктер!

 

Виж статиите по темата:

Ето какво си казаха екипът на Слави и политиците (ВИДЕО)

Слави Трифонов в Ямбол : “Опитвам се да спестя кръвта”