Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Голямото ужилване на...
Голямото ужилване на един премиер... или двете зайчета от ръкава на фокусника

Голямото ужилване на един премиер... или двете зайчета от ръкава на фокусникаКоментар на Виктор Верин 

Информационен сайт „ДНЕС“

 

По-малко от месец остава до кметските избори, а Бойко Борисов е все по и видимо притеснен. Виждаме го напрегнат във всяко посещение, разговор или интервю. Изглежда усеща как менгемето се стяга около него. Това обяснява и непрекъснатите обиколки из страната във всеки голям областен град, както и безсмислените воаяжи по света.

Джипката му стана негов Рr офис: Ленти-рязане, магистрали-инспектиране, заводи-откриване, а същностните проблеми в държавата останаха на заден план. Защо ли? Елементарно – наближава повратната точка за отрочето на Бойко–ГЕРБ. Разпадът е ясен, тече бавно и мъчително още повече след развода между двамата родители – Цветанов и Борисов.

 

Image result for снимки на борисов и цветанов

Рамо до рамо преди..., сега? 


Бившият втори гербаджия наля катран в изборната стратегия на ГЕРБ, заявявайки че са се забавили с три месеца за номинациите си за кметове, което издава жестоката бъркотия в партията. Същевременно цели 10-15 кандидат-кметове са се разочаровали, поради несериозно отношение и... станали независими. Последствията, разбира се, ще окажат влияние в цялата страна – тези т.нар. качествени кандидати, на които разчитаха в ГЕРБ преминали в други партии и се кандидатирали от тяхно име!? Нищо чудно Цветанов да се крие зад Евроатлантическия център, който създаде, а всъщност реалната му задача е да ликвидира съвсем скоро Борисов. И то след очакваното отстъпление от завоюваните позиции, което ГЕРБ ще направи очевидно на предстоящите избори. Затова и точи зъби Цветанов, при това отдавна.

 

Image result for spokesperson

Лъгали са се тези, които смятаха, че с Цветанов е свършено 

 

Премиерът знае колко опасен може да бъде бившият му съратник. И колко знае... И за Бойко. Тoй кaтo миниcтър нa вътрeшнитe рaбoти кaтo шeф нa пaрлaмeнтaрнa групa и комисия дeceт гoдини рaзпoлaгa c рeaлeн кaдрoви рecурc и кoмуникaции, организира изборите и държи силовите структури в страната. Цветанов намекна и, че много близки на партията хора са били низвергнати, а ласкатели около него замазват премиерските очи със слова, които иска да чуе.

Не само Цецко за съжаление е препъни камъка за Бойко. Великият тандем Доган–Пеевски също вече са му вдигнали мерника. А казват апетитът идва с яденето. Именно това са хората, които го подкрепяха дълго време, Борисов удовлетворяваше всичките им щения, а сега смятат да се отърват от него. Бизнес интересите им се простират на цяла България, а Бойко беше послушният ратай, който ги обслужваше. Да, ама недоволството срещу него ескалира с всеки изминат ден, а такъв премиер става все по-неизгоден за олигарсите, особено тези около Делян и Доган. Рейтингът на премиера също спада главоломно, което поставя все повече на кантар нуждата от него.

Image result for gentleman

Механизмът, с който може да бъде изритан Борисов вече е изглежда ясен – Гешев. Новият прокурор е може би назначен, за да види сметката на премиера. Стара рецепта – когато общественото недоволство се появи срещу някого, той бива подменян, както стана с Царя, с Доган, Костов, Сергей и кой ли не...

В навечерието на кметските избори страхът се е впил в премиерската душица като кръвожадна пиявица и смуче ли смуче от силите... Бойко не е вече онзи харизматичен чаровно-атлетичен мутряга, на когото хората вярват и искат да дадат гласа си.

Дузина области се очертават да са изгубени от управляващите, като София е основната драма на ГЕРБ, защото се знае, че който спечели София – печели цяла България. А пък изтерзаният народ знае, че единственият начин да се пропука статуквото в столицата и да тръгне промяната в страната е острието на непокорната бунтарка Мая Манолова.Уморената и зависима, макар и некорумпирана Фандъкова изглежда се надява на чудо с тези 61 стари кандидати за общински съветници. Хвърли прах в очите на хората с няколко нови лица, но дори и тя е наясно – раят свърши.

Страхът обхванал премиера е и за 2021, когато ще се проведат парламентарните избори. Там го чака пък друга неприятност – Слави Трифонов, който се закани да доведе докрай начинанията си. А и съвършено неясно е къде и кога новата звезда на Мая над небосклона ще заблести...

Факт безспорен е – ГЕРБ изпускат бавно, но сигурно властта. Първо президентът, сега столичният кмет..., а след две години на парламентарните избори тази партия ще е в миналото. Резонно е премиерът да е силно разтревожен, да търси изход... основно заради себе си, с ясното съзнание колко много е уязвим и колко все по-невъзможно става това...

В този смисъл, да, резонно е да обикаля страната и чужбина и да проси одобрение и похвала, но България вече не вярва на сълзи. Като голямо старо куче държавата ни ще се отръска от бълхите, които я пият десетки години, и ще започне наново, начисто всичко.

А Бойко има 2 изхода – да напусне ГЕРБ и да създаде нещо ново или да обнови радикално ГЕРБ. За второто изпусна времето след майските избори, а сега за да се случи трябва през предсрочни парламентарни избори да мине, за да оплеви градината на партия си от плевела "Цв.Цв".

Е, за това трябва и претекст и повод – какъв по-добър от загуба на кметските избори, както след загубата на Цачева след президентските или пък оттегляне на ВМРО, АТАКА ИЛИ НФСБ от управлението.

И двете възможности са като удобни зайчета, които всеки момент може да бъдат извадени от ръкава на фокусника...

Е, не като в цирка, но горе-долу...

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Да кажем "НЕ" на страха! Не мислите ли, че е време...?!

Долу ръцете от Мая Манолова!

Битката за София. Говори Мая Манолова

Мая Манолова не принадлежи на нито една партия!ТЯ Е ГРАЖДАНСКИЯТ КАНДИДАТ!

Другари, само вие изглежда не разбрахте – Мая Манолова е кандидат на гражданите ! Спрете се...! (ОБНОВЕН)

Фурията Манолова се задава... и нищо няма да я спре!

Мая Манолова: Гражданите могат и трябва да управляват чрез обществени съвети

Мая Манолова призова: Да разградим стената от бездушие, кражби и корупция в София! Да променим България!

Хората зад Мая Манолова – достойни, силни и готови за победа

Мая Манолова: Моделът за управление на София е генерално сбъркан

Мая Манолова стартира кампанията си: Решение има – то е в нашите ръце, а не в техните джобове (ОБЗОР)

Наглост и... обреченост! >> Йорданка Фандъкова: Приоритет за мен вече ще са кварталите

Ако Йорданка Фандъкова загуби в София, печеливши ще бъдат всички столичани

Преподавател от СУ ,,Кл.Охридски": Манолова има качества да управлява, Фандъкова е уморена

А какво правихте 10 години? >> Фандъкова: Започваме изграждането на паркинги в кварталите

А народът мре >> За 4 години Столична община е инвестирала 55 милиона лева в здравеопазване

Без коментар! >> Фандъкова: Преди аз да стана кмет София влизаше от криза в криза

Драги ми Смехурко, вижда му се краят!

Почакай малко, Данче!

Йорданка Фандъкова - самопризнание с усещане за обреченост

Няма фъндък за... Фандъкова!

Ревящи полицаи бранят страхливата власт! Резил! (ОБНОВЕН)

Фандъкова с мащабни предизборни обещания в Бюджет 2019 на София (ОБЗОР)

София = ГЕРБ = Фандъкова = Тлъст провал! (ОБНОВЕН)

Цветанов срещу Борисов: Кой пръв ще падне?

Лъгали са се тези, които смятаха, че с Цветанов е свършено

Лудницата продължава с подгъзуване, компромати, войни....

Без свой лидер >> БСП регистрира кандидатите си за кметове и листата за общински съветници в София

С Борисов вече не са приятели. Какво означава това?

Цветанов прави партия?

Цветан Цветанов - новият Решетников

В столицата е ясно >> Проф. Александър Маринов: Очаквам оспорвани избори в София, Пловдив и Варна

Центърът на Цветанов подготвя анализи за хибридните атаки, фалшивите новини, комунистическото минало

Бившият в ГЕРБ възкръсна! Диша във врата на Бойко! >> Цветан Цветанов учреди „Евро-атлантически център за сигурност“

"АПАРТАМЕНТГЕЙТ" - СКАНДАЛЪТ НА ГОДИНАТА: Покриха безчинствата на политическия клир! Цецко, Цецка, Ангелкова и още дузина управници чисти! ВИЖТЕ всичко по темата ТУК >>

 

Проучване на изследователски център "Тренд"от юли 2019

 

Представяне на програмата за управление на София - Цялото изказване

 

 

 

 

 

Митът, че ГЕРБ не губи избори, а едва ли не - по своя воля "разрешава" по някоя победа на опозицията, досега не носи никаква практическа полза на партията

Премиерът Бойко Борисов обяви предстоящата си оставка и предлага свикване на Велико Народно събрание

  


113837