Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Горанов опростил 20 ...
Горанов опростил 20 млн. дълг на “Артекс” към НАП, месец преди гербаджиите да вземат евтини апартаменти

Горанов опростил 20 млн. дълг на “Артекс” към НАП, месец преди гербаджиите да вземат евтини апартаментиФинансовият министър Владислав Горанов е опростил 20 милиона лева дългове към НАП на “Артекс”, 1 месец преди Цветан Цветанов, Цецка Цачева и още няколко висши представители на ГЕРБ, да се сдобият с евтини апартаменти, уточнява тази седмица медиите.

Финансовият министър Владислав Горанов е опростил 20 милиона лева дългове към НАП на “Артекс”, 1 месец преди Цветан Цветанов, Цецка Цачева и още няколко висши представители на ГЕРБ, да се сдобият с евтини апартаменти.Това става ясно от документи по “доброволно споразумение за уреждане на стари дългове”, сключено между НАП и фирмата. От него става ясно, че данъчните са се съгласили да опростят и редуцират 20 милионен дълг на фирмата, свързан с неплащани с години вноски по данък общ доход и осигуровки. Като аргумент се посочва, че в противен случай “фирмата ще изпадне в несъстоятелност и ще се загубят много работни места”.

Явно обаче фирмата не е била чак толкова несъстоятелна, след като съвсем скоро след “услугата”, е дарила хора от ГЕРБ толкова щедро. А шефката на “Артекс” е обявена дори за “мениджър на годината”…

 

Източник:http://www.paragraph22.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Как и защо лъже главният архитект на София Здравков за „Артекс“ /документи!/

Истината все повече блести... и смърди: >> Данаил Кирилов е бил адвокат в кантората, която обслужва "Артекс"

Главният архитект на София призна, че получавал SMS-и за натиск от семейство Мирянови


94592