Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Говори най-безличния...
Говори най-безличният президент в най-новата история на България. ВИЖТЕ >> Плевнелиев пред националната среща на ГЕРБ:

Говори най-безличният президент в най-новата история на България. ВИЖТЕ >> Плевнелиев пред националната среща на ГЕРБ: "Демократична България" да си избере Манолова за лидер!"ГЕРБ е водеща политическа сила, поздравявам ви с разгромната победа!" Това заяви на националната работна среща на ПП ГЕРБ президентът на Република България периода 2009 – 2011 г. Росен Плевнелиев.

Той предупреди, че доверието трудно се печели, но лесно се губи. Плевнелиев изтъкна, че ГЕРБ все по-често ще се оказват в положението на тези, които трябва да се доказват.

Но веднага започна да атакува президента Румен Радев, лидера на БСП Корнелия Нинова и независимия кандидат за кмет на София Мая Манолова, че не са дали оценката си за т.нар. Костинбродска афера, а имали наглостта да говорят сега за изборни манипулации. Плевнелиев обвини Радев, че се вживява в ролята на борец срещу корупцията, но не е дал досега нито едно работещо решение за борба с корупцията.

"Много бяха тези, които точно на тези избори говореха за това, че има огромни изборни манипулации и това бяха точно тези, които не казаха нито една дума и замълчаха тогава, когато пред очите на българския народ беше извършена най-голямата предизборна манипулация, именно Костинбродската афера. Манолова, Слави Трифонов, президентът Румен Радев мълчат и не дали своята оценка какво се случи в Костинброд, а имат наглостта да говорят за честни и почтени избори, когато някои от тях бяха основни действащи лица в Костинбродската афера", заяви още той в остра политическа реч пред актива на управляващата партия.

 

Присъствието на Плевнелиев на партийния форум бе изненада, тъй като той не е член на ГЕРБ, а това е чисто партийта сбирка.

 

Когато Радев назначи служебно правителство, начело с проф. Огнян Герджиков, самият Герджиков излезе и каза, че върху него е имало огромен натиск от президентската институция за задкулисни назначения. В тези избори се говореше много за едноличен режим и диктатура. Именно тези, които говорят за това, и до днес мълчат и не са дали оценка за истинския тоталитарен режи в България, под който България беше 45 години. И Радев, и Нинова, и Манолова показват зависимостите си назад във времената на комунистическия тоталитарен режим. Г-жа Нинова открива и днес паметници на Тодор Живков пред целия български народ“, добави още Плевнелиев.

 

Плевнелиев даде тон на атаката срещу Радев, Нинова и лидерите на "Демократична България", които Борисов продължи след него в речта си. 

Той специално се обърна към т.нар. градска десница: "Трудно мога да споделя своето дълбоко притеснение, унижението от това, че ръководството на "Демократична България" влезе в съюз с г-жа Мая Манолова."

ГЕРБ нямат вина, че десницата в България е разцепена. На балотажа Демократична България дадоха такъв тон, че нека да подадат оставки, направо да си изберат Мая Манолова за шеф, за да се знае кой кой е", продължи Росен Плевнелев. 


"ПП ГЕРБ създаде здрав фундамент. Пазете го! Останете заедно, защото имаме мисия. Единството е над всичко!", добави той и призова: "Продължаваме заедно напред по пътя на европейското и демократично развитие на България!"

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: www.epicenter.bg

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Манолова: Борисов е обладан от страх и паника, че ще загуби София! Срам ме от лъжите му! Срам ме е от него! Срам ме е, че това е човекът, който ни представлява пред света!

Почти като скръбна вест

Оставки без минавки и напред..., но всичко има и начало, и край

И в битката за София... Борисов на губеща карта НЕ залага!

Виновен си, Борисов!


 


116370