Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Говори сваленият виц...
Говори сваленият вицепремиер >> Валери Симеонов: Комисията по хазарта е купена, чаках звездния си миг

Говори сваленият вицепремиер >> Валери Симеонов: Комисията по хазарта е купена, чаках звездния си миг“Чаках удобния момент, за да внеса (този) законопроект за хазарта“. Това обяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов в петък пред Нова тв. Той казва, че е използвал изнесените информация за започналите проверки за неплатени такси от частните лотарии, за които за първи път писа Mediapool в средата на декември.

Валери Симеонов обяви “личното си мнение“, че последните два състава на Комисията по хазарта са били купени, защото не са упражнявали контрол върху хазартните игри.

Неговият законопроект предвижда въвеждане на държавен монопол върху тотото и лотариите. Едновременно с това Министерството на финансите също внесе законопроект, който предвижда намаляване на таксите върху лотариите. Симеонов казва, че акцията не е синхронизирана.

“Аз чаках удобния си момент, след като внесох първия си законопроект през 2018 година, когато не бях подкрепен. Тогава коалиционните партньори не бяха узрели. Правя това по силата на собственото си убеждение.“, каза Симеонов и нарече този свой миг “звезден“.

“Работата на един политик, с моите възможности, е да прецени кога един законопроект може да мине. За мен беше добре дошла информацията по отношение на злоупотребите, говори се невнесени над 260 млн.”, обясни той.

Хазартният бос Васил Божков преди ден каза, че законпроектът на Валери Симеонов е противоконституционен, защото основният закон изрично изброява къде държавата може да установи монопол. Хазартът не е сред тези дейности. Бизнесменът подозира, че държавата се опитва да му вземе бизнеса, за да го даде на някой друг. Той заплаши, че ще съди държавата за милиарди.

“За мене комисията по хазарта е била закупена. Не само този състав, но и предишният. Това е моето мнение. Моето убеждение. Аз не съм съдия или прокурор“, каза Валери Симеонов.

Той започна да изброява зали за хазарт, които се намират на отстояние по-малко от 300 метра от училища в София. Симеонов обясни, че не се контролира и продажбата на талони на лица под 18 години.

“Хазартът е запазена територия за огромните динозаври. Нещо като Джурасик парк“, каза лидерът на НФСБ. Той обясни, че целта на неговия проект е не само подпомагането на спорта, но и здравето на нацията. Симеонов обяснява, че иска да върне старото здраво убеждение на българите, че всичко се печели с честен труд.

“Никой не ме е посъветвал да внасям законопроекта сега. Пестят се такси от държавата, абсолютно укрити с престъпно със съдействие на Комисията по хазарта и не е редно да търсим нещо друго. Глупости са твърденията, че хазартът ще се прехвърли на някой друг“, каза той. Валери Симеонов обеща да бъде гарант, че държавата няма да преотстъпи този бизнес на някой друг.

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://www.mediapool.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Граждански организации: Симеонов да напуска кабинета на Димитър Пешев

Майките организират протест и автошествие срещу Валери Симеонов

Нагъл >> Валери Симеонов: Нямам избор, няма да подам оставка

Слави Трифонов гневен в ефир заради В. Симеонов: ”Това е позор!”

Избирането на В. Симеонов за зам. -председател на НС - среден пръст за обществото

Поредно издевателство на властта спрямо гражданите! >> Майките скочиха срещу избора на Валери Симеонов за заместник-председател на парламента

Национална стратегия за заличаване на България

Гейт до гейта, скандал до скандала, мила моя майно льо...

Българската асоциация на заведенията дава на съд Валери Симеонов

Социолози за В. Симеонов: Майката е свята! Психопат и фашист!*

Лъжецът вика: Дръжте лъжеца! >> Валери Симеонов се обясни за имотите, обяви Хекимян за арменски драматург

Гражданско движение "ДНЕС" и 150 организации настояват за незабавна оставка на Валери Симеонов

 

 

 


120598