Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Граждани протестират...
Граждани протестират срещу поредния ремонт на ремонта в София

Граждани протестират срещу поредния ремонт на ремонта в СофияЖители на столичния квартал "Света Троица" сигнализираха за поредния ремонт на ремонта и пилеене на средства в столицата. Прясно асфалтирани тротоари в квартала са разбити наново заради закъсняло изграждане на уличното осветление.

Двойният ремонт тече на улица "Вита" между блокове 315 и 315Б.

 

"Тротоарът между сградите преди няколко месеца беше асфалтиран, но след време започна и ремонт на осветлението и част от новоположената тротоарна настилка е премахната", разказват от квартала. Така в района наново започват строителни дейности, шумно е, прашно е и се пилеят пари, допълват те.   

 

От квартала се опасяват, че ще има проблем и с качеството на ремонтните дейности. По асфалта ясно личат следи от циркуляра, с който е работено. В тези цепнатини ще влиза вода и тротоарът ще е за нов ремонт напролет, опасяват се хората.   

 

В района не е имало информационна табела за течащите ремонтни дейности. Проверка на "Сега" показа, че текущата поддръжка на улици и тротоари в тази част на София е поверена от юли т.г. на консорциума "София Зона 3". Договорът е за 4 години на стойност 16.7 млн. лв. Не е ясно коя фирма подменя осветлението - обявената поръчка т.г. за тази дейност бе прекратена.

 

Източник: https://www.segabg.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

10 години стигат..., г-жо Фандъкова!

Софиянци платиха три пъти за ограничителите на “Графа”, сега е ред на Фандъкова

Бюджетна разсипия: Още ремонти в центъра на София официално приключиха некачествено

Ще бъде ли Фандъкова новото жертвено агне на ГЕРБ?

Вместо "Всички срещу ГЕРБ" наесен в София ще гледаме "Всички срещу гражданите"

 


113812