Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Гражданите искат ДНС...
Гражданите искат ДНСК да бутне незаконната част от ”Златен век”

Гражданите искат ДНСК да бутне незаконната част от ”Златен век”Небостъргачът на фирма ”Артекс” на столичната улица ”Златен рог” да бъде съборен. Това искат хората от Инициативен комитет ”Лозенец”, които са ”срещу незаконното строителство на 120-метровата сграда”.

Те настояват за "незабавно спиране на строежа, разрушаване на незаконно построеното и оставка на шефа на ДНСК Иван Несторов и всички длъжностни лица, отговорни за неспазването на закона", пишат от ИК. Бъдещите си действия гражданите ще обявят днес в градинката пред небостъргача, като Денят на лъжата 1 април е избран символично. 

През последните седмици станахме свидетели на безкрайни противоречия и прехвърляне на топката между институциите в опит да защитят незаконното строителство на сградата, наречена "Златен век". Нито една от тях не пое отговорност да приложи закона и да забрани 34-етажния строеж, който се превърна в символ на корупцията, твърдят от ИК "Лозенец". Според тях обясненията на директора на ДНСК преди дни е била "обида за интелигентността на всеки разумен човек".

От Инициативен комитет "Лозенец" настояват ДНСК да не чака съдът да ги принуди да се произнесат законен или незаконен е строежът, а да предприемат мерки за спирането и събарянето на незаконно построената част от небостъргача. Хората искат още проектът на сградата да бъде преработен и да се приведе към изискванията на Общия устройствен план за височина до 26 м, а не както в момента изграждащите се 100-120 м.

 

Източник: https://frognews.bg/novini/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Фандъкова: Настоях да се спре разрешителното на „Златен век”

Институциите си прехвърлят горещия картоф "Златен век"

Манолова проверявала 34-етажния "Златен век", от общината си правели oглушки

 

 


94694