Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Гражданите най-често...
Гражданите най-често се жалват от монополния терор на ТЕЦ-а

Гражданите най-често се жалват от монополния терор на ТЕЦ-аСпоред разпределението на жалбите, внесени от гражданите, спрямо видовете монополисти – 47 на сто са срещу топлофикационните дружества, 23 на сто срещу мобилните оператори, 13 на сто срещу електроразпределителните дружества, 11 на сто срещу „В и К” и 6 на сто срещу други. Това показва статистиката, която днес отчетоха на пресконференция областният координатор в Шумен на Гражданско движение ДНЕС – общество срещу произвола, Миглена Димитрова и членовете на координационния съвет Мариана Стойнева и Дафинка Атанасова.

Гражданското движение има открита приемна в Шумен, която се намира на ул. „Цар Освободител” 24, телефонът там е 054/994985, а от 13 до 18 часа може да се ползва и за мобилна връзка 0885 055 287. Двама адвокати-доброволци в офиса дават безплатно правна помощ и консултации на пострадалите от монополистите и мобилните оператори, некоректните интернетдоставчици, пострадалите от градския и междуградския транспорт, от взаимоотношения с банки и застрахователни дружества, за търсене на обезщетения по Закона за отговорността на държавата и общината за нанесени вреди, по трудовоправни казуси и имотни измами. „При нас гражданите могат да се жалват за нередности от всякакъв характер и никой няма да бъде върнат – заяви Миглена Димитрова. – Така гражданското общество се самосезира и се опитва да реши проблемите, въпреки държавата.”

При кмета на община Шумен вече са внесени четири въпроса от обществен характер, допълни Дафинка Атанасова. В приемната са приети над 150 жалби и сигнали за нарушени потребителски права на гражданите. Заведени са седем съдебни дела – две срещу мобилни оператори, останалите са за надписани сметки за електроенергия, срещу „Топлофикация-Шумен” ЕАД, „В и К – Шумен” ООД.

Сайтът на гражданското сдружение ДНЕС е www.dnes-bg.org. Горещият телефон за връзка с гражданите от цялата страна е 02 843 5356 – всеки делничен ден от 9 до 20 часа, а в почивните дни може да се ползва за връзка от 12 до 18 часа.

 

13.03.2012


294