Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Гражданската доктрин...
Гражданската доктрина „Единна България“ бе представена пред обществеността и медиите на Перник

Гражданската доктрина „Единна България“ бе представена пред обществеността и медиите на ПерникВ приемната на ГД „ДНЕС“ - Перник, ул.“Св.Св.Кирил и Методий“ №31 се проведе брифинг на тема  “Гражданската доктрина „Единна България” 

На срещата Георги Първанов – координатор на доброволците на Движението за гр.Перник информира медиите, че Движението за национално единство и спасение „ДНЕС“ е приело за своя основна мисия отстояването на правата на всеки отделен гражданин. Това е инициатива за постигане на национално съгласие по максимален брой приоритетни за България въпроси, чрез прякото участие на всеки, който има идеи, опит, качества, иска промяна към по-добро и поставя интересите и нуждите на човека в центъра на модела за управление на държавата и обществените отношения. Идеята на Гражданската доктрина „Единна България” е да се определят основните стратегически приоритети и цели в обществената, политическата, икономическата, финансовата и съдебната система на съвременна България. 

Гражданско движение  “ДНЕС” определя няколко основни направлния - държава на хората, върховенство на закона, просперираща нация, грижа за човека и най-доброто, което можем. 

Като основни цели на инициативата “Единна България”, Движението определя:

 1. Гражданско общество в България

 2. Граждани и институции

 3. Граждански контрол 

В края на брифинга областният координатор напомни на присъстващите медии, че инициативата е национална и в нея регистрация могат на направят физически лица, юридически лица и медии. Всички желаещи могат да посетят платформата на интернет адрес: www.edinnabulgaria.com. 

С инициативата ще бъдат запознати и НПО на територията на Пернишка област. 

На всички присъстващи журналисти бяха раздадени материали, /групи и теми за обсъждане на форуми за обществени дискусии в електронната и в публичната платформа „Единна България, цели, ГД “ДНЕС” – Историята с която се гордеем/ 

От страна на ГД „ДНЕС“ – гр.Перник в срещата участваха: Георги Първанов  – координатор на ГД „ДНЕС“ - Перник; Симеон Симеонов – член на КС на ГД „ДНЕС“ – Перник; Даниела Тронкова – член на КС на ГД „ДНЕС“ – Перник; Красимира Василева - член на КС на ГД „ДНЕС“ – Перник. 

Информацията бе предоставена на репортера на ТВ “Кракра” – Даниела Аризанова, Милена Грозданова от вестник “Вяра”, Ели Ташева от “Градски вестник”, Станислава Антова от Общинско радио – Перник, Зоя Иванова – в-к “Съперник”.


536