Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / ГРАЖДАНСКИ ИЗБОРИ В ...
ГРАЖДАНСКИ ИЗБОРИ В СТАРА ЗАГОРА

ГРАЖДАНСКИ ИЗБОРИ В СТАРА ЗАГОРАГражданско движение ДНЕС търси политическа партия, която да предостави регистрацията си на излъчени от гражданите кандидати за народни представители.  От движението съобщиха в Стара Загора днес, че срокът, който поставят на която и да е от 71 регистрирани за участие в предсрочните избори партия е 31 март. 
Ако такава се намери, във времето до 6-ти април активистите на движението ще проведат своеобразни избори, за да подредят гражданска листа от кандидати за народни представители.
Между 1 и 4 април от движение ДНЕС организират избори за гражданска листа с кандидати за народни представители, обясни Жоро Христакиев, председател на областния координационен съвет на организацията.  Номинации за кандидати за народни представители могат да се правят и в приемната на движението. Идеята е до 6 април гражданската кандидат - депутатска лиска да бъде внесена в РИК. Условието, което поставят от ДНЕС пред кандидатите е да не са бивши или настоящи депутати или министри, да не са членове на ДС или ръководители на политически формации. От всеки кандидат ще се изисква писмено да декларира, че ще се придържа към платформата, изготвена от движението или ще се оттегли от депутатския пост.
Жоро Хрисакиев уточни, че платформата е отворена за предложения до деня на изборите – 12 май. По думите му експертите на движението са разработили системата за номинации и те са предпочели да не се ползва възможността да се регистрира инициативен комитет в РИК, който да издигне кандидати, каквато възможност съществува в изборния кодекс. Гражданските избори се финансират от дарения. 
31.03.2013
 
 
Още...
 
 
Източник: http://tvstz.com/index.php

351