Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Гражданският кандида...
Гражданският кандидат: Медии, близки до властта не спират с черната кампания срещу мен

Гражданският кандидат: Медии, близки до властта не спират с черната кампания срещу менИнформационен сайт "ДНЕС"

 

Кметът има огромен ресурс, ако иска да се посвети на проблемите на гражданите. Той може да реши проблемите с мръсния въздух, с детските градини, с тротоарите, с дупките. Това заяви гражданският кандидат за кмет на София Мая Манолова днес в предаването "Плюс-Минус" по Нова телевизия.

 

"Моята кампанията върви с настроение и с много срещи на терен. Срещам се с хората, слушам ги, чувам техните проблеми, решавам някои от тях", допълни Манолова и заяви, че "проблемите на гражданите на София ще са пред скоби". "Опонентът ми избра да заложи на мръсната кампания, но аз се старая да не обръщам внимание", каза още гражданският кандидат.

 

Най-ценното на кампанията е възможността да срещна, чуя и разговарям с много хора. Страхотен ден, страхотни емоции :)

 

Според Манолова хората не се интересуват от това какво ще си кажат с Фандъкова, а се интересуват от това как ще им бъдат решени проблемите. На въпрос с коя листа за общински съвет ще работи, гражданският тя заяви: "Ще работя с абсолютно всички общински съветници, включително и с Фандъкова, която е водач на листата на ГЕРБ. Когато става дума за конкретни решения на проблемите, не смятам, че ще има общински съветник, който да гласува срещу интереса на столичани." Тя уточни, че ще направи така, че да бъде публично кой общински съветник как е гласувал, а към кмета ще има граждански борд с експерти по различни теми.

 

"Когато имам подкрепата на гражданите и тяхната експертизата, няма да имам проблем с прокарването на важните решения", категорична бе тя.

 

"Няма да допусна провеждане на обществени поръчки, които да предопределят крайния победител. Това е против честната конкуренция. Г-жа Фандъкова досега не е поела отговорност за нищо, посочи Манолова. И подчерта, че скоро въздухът "ще има цвят и мирис". Тя обяви, че борбата за чистота на въздуха е неин основен приоритет. Заради лошото качество на въздуха скоро ще плащаме три пъти, посочи тя. И обясни, че първо ще бъдат платени санкциите, наложени на страната заради мръсния въздух, на второ място ще бъдат предприети необходимите мерки и на трето, заболелите ще плащат и за лекарства.

 

Мая Манолова за мерките за справяне с мръсния въздух

 

Гражданският кандидат обяви, че като кмет ще ограничи свободния достъп до стари гуми и стари дрехи, които сега често се използват за отопление. Кандидат-кметът каза, че това може да стане като общината събира тези дрехи и гуми, които вече не са необходими на търговците.

 

Медии, близки до властта не спират с черната кампания срещу мен, обяви гражданският кандидат за кмет на столицата в началото на разговора в студиото. "Когато критикувам, го правя с числа и факти, а не лично", изтъкна емоционално Манолова. Тя каза, че въпреки това, кампанията ѝ върви "с настроение", че се опитва да не обръща внимание на мръсотията, която се излива върху нея. Ударите не са безадресни, каза тя и посочи авторите ѝ - от екипа на кандидата на ГЕРБ Йорданка Фандъкова.

 

Манолова сподели, че когато е решила да се кандидатира е взела това решение трудно, но осъзнато. "Можех да си стоя омбудсман и си пазя комфорта, но предпочетох да защитавам гражданите от друга позиция", посочи тя.

 

На въпрос с какви средства се финансира кампанията ѝ гражданският кандидат обясни, че средствата могат да се видят на сайта на Сметната палата, както и в сайта на кампанията. "Там има пълен списък с дарителите, преведените суми и направените разходи. Това е динамичен процес, в който последните внесени суми може и да не бъдат отразени на секундата", обясни Манолова.

 

"Твърди се, че г-жа Фандъкова не си е платила местните данъци. Моите два имота са публично декларирани, известни са, анализирани са и бяха обявени от дадени медии още в началото на кампанията. Влязох във властта през 2005-та година с два имота и към момента имам два имота“, заяви гражданският кандидат и допълни, че единият е апартамент в столичния кв. „Хладилника“, а другият е адвокатска кантора, купена с кредит. Не съм закупила имотите на цени, по-ниски от пазарните“, каза още Манолова. Ако сте прочели внимателно анализа на Бивол ще видите, че съм представила пазарната оценка, изготвена от двама експерти и това е реалната цена", завърши изказването си тя.

 

Вижте целия разказ на Мая Манолова, в предаването "ПЛЮС-МИНУС" 

 

 

Мерките на Мая Манолова за справяне с ремонта на ремонта

 


Мая Манолова за липсата на достъп до обществена информация

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Седмица преди изборите: Мая Манолова с предимство от 4% пред Йорданка Фандъкова

Мая Манолова: Срещата ми с хората и разговорите с вас, гражданите на София, е най-ценното, което тази кампания ми даде

Войната на Манолова и гражданите... е спечелена, враговете отсега ближат рани

Гражданският кандидат: До края на мандата ми ще има детска градина за всяко дете

Да кажем "НЕ" на страха! Не мислите ли, че е време...?!

Долу ръцете от Мая Манолова!

Битката за София. Говори Мая Манолова

 

 

 

 


115107