Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Гражданският защитни...
Гражданският защитник: Градът трябва да се управлява така, че парите да стигат за всичко, което е необходимо на хората

Гражданският защитник: Градът трябва да се управлява така, че парите да стигат за всичко, което е необходимо на хоратаИнформационен сайт „ДНЕС“

 

Вчера независимият кандидат за кмет на София Мая Манолова бе на среща с граждани от столичните квартали „Младост“ и „Витоша“.

Там тя заяви че всяка година от капиталовата програма на Столична община не се изпълняват между 180 и 200 млн. лв., и пари безспорно има, има и отредени терени за детски градини, част от които са в кв. „Младост“.

Мая Манолова отбеляза също, че самата инвестиционна програма на Столична община е 653 млн. лв. според планираното, но за 2018 г. например се изпълниха едва 446 млн. лв., т.е. Общината не може да изпълни собствената си инвестиционна програма, а успява да усвои едва около 70% от нея.

Гражданският кандидат кмет на София заяви на родители, които споделиха за проблем с липсата на места в детските градини:

„В момента 7 000 деца са в списъците на чакащите. За тях са необходими 35 детски градини. Те биха стрували около 70 млн. лв. Бюджетът на Столичната община е 1,7 млрд. лв. за тази година. Срамота е, че няма детски градини“.

„Може да има ефективни мерки за по-чист въздух, да се ремонтират тротоарите, да се построят детски градини и училища, да се инвестира в по-добро образование, да се ремонтират вътрешнокварталните улици, да се построят спортни зали“, допълни още тя.

„Хората искат нормални неща за нормален живот, за да има смисъл да останат, да създават семейства, да се развиват, да останат в София и в България“, каза Мая Манолова.

Гражданският кандидат загрижено допълни, че решението на проблема с недостатъчния брой места в детските градини е собствениците на частните терени, отредени за детски градини, да се обезщетят с други терени или със справедливи суми и подчерта, че са се разпродали огромно количество общински имоти, с които е можело да се обезщетят собствениците.

„Градът трябва да се управлява така, че парите да не изтичат в малка група хора от приятелския кръг на управляващите, а да стигат за всичко, което е нужно на хората – чист въздух, паркинги, улици, тротоари, детски градини“, категорична бе Манолова.

 

 Манолова на среща с жителите на кв. "Витоша"

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Мая Манолова призовава хората да гласуват за промяна! (ОБЗОР)

Мая Манолова: Ако искате промяна, гласувайте Защо никой не се изправи срещу Топлофикация?

Манолова: Наследството на Фандъкова ни оставя "Топлофикация" във фактически фалит

Гражданският защитник: Промяната ще се случи и София ще стане такава, каквато заслужаваме

Мая Манолова: Ще работя с всички съветници. И с г-жа Фандъкова, която води листата на ГЕРБ!

Гражданският кандидат влезе последната седмица от кампанията с нови разкрития за схемите на ГЕРБ и увери, че промяната е близо (ОБЗОР)

Мая Манолова откри с безплатен концерт последната седмица от кампанията. Призова за единство по пътя към промяната

Гражданският кандидат: Медии, близки до властта не спират с черната кампания срещу мен

Мая Манолова: Трябва заедно да променим задкулисния модел в София! Водят мръсна кампания срещу мен

 

 

 

 


115306