Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Гражданските сдружен...
Гражданските сдружения във Видин с писмо до новоизбрания кмет, присвоява им идеята за откриване на филиал на медицински университет в града

Гражданските сдружения във Видин с писмо до новоизбрания кмет, присвоява им идеята за откриване на филиал на медицински университет в градаОрганизацията на Гражданско движение „ДНЕС” във Видин, подкрепена от регионалните граждански сдружения „Видин” и „Аз обичам Видин”, изпратиха писмо до новоизбрания кмет на общината Огнян Ценков.

Повод за реакцията на видинските граждански сдружения е интервю на Огнян Ценков от 2 ноември т.г. пред радио „Видин”, в което той обявява намерението си за откриване на филиал на Плевенския медицински университет във Видин.

Гражданските организации от Видин подчертават в писмото си, че идеята въобще не е нова и излагат цялата хронология на събитията, със съответните официални писма.

Идеята за откриване на филиал на висше учебно заведение (Медицинския университет в Плевен) е на видинските граждански сдружения и датира отпреди повече от две години. При предишното правителство тогавашният министър на образованието проф. Клисарова дори даде ход на определяне специалностите, които да се изучават във Видин, а областният управител определи и предостави сградата, в която би могло да се настани учебното заведение.

Засегнати от изказването на новия кмет, който представя идеята като своя, гражданските сдружения от Видин пишат в писмото си: „Надяваме се, че след получената от нас информация, говорейки публично за Вашите намерения по горната тема, коректно ще посочите хронологията, както и  инициаторите за осъществяване на тази идея”.

_____________________ 

Прилагаме пълен текст на писмото до новоизбрания кмет на община Видин Огнян Ценков с посочената хронология.

Всичко по дейността на ДНЕС-Видин, вкл. за инициативите по откриване на ВУЗ в града - ТУК

 


7559