Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Гражданско движение ...
Гражданско движение

Гражданско движение "ДНЕС" маркира най-важните проблеми на ПерникНа 23.04.2012г. в приемната на ГД "ДНЕС", гр.Перник, ул."Св.Св.Кирил и Методий" №31 се проведе брифинг на тема "Решаване на основните проблеми за община Перник и нейните граждани, заложени като основни приоритети в работата на общинския координационен съвет на ГД "ДНЕС" - Перник". Популяризиране работата на приемната на Гражданско движение "ДНЕС"- Перник.

На срещата Георги Първанов - координатор на "ДНЕС" за гр.Перник запозна медиите с набелязаните основни приоритети в работата на Движението по основни проблеми на община Перник през 2011 - 2012г., а именно:

Изграждане на канализация в кварталите на град Перник, където липсва такава / кв."Рудничар", кв."Бела вода" и др./
Газифициране на всички квартали без ТЕЦ.

По бързо и адекватно възстановяване на разрушената инфраструктура на общината, след ремонти на ВиК, Топлофикация и при газифицирането на града.

Ускоряване темповете за развитие на индустриалната зона.
Подобряване условията на живот на гражданите на град Перник.

През изминалата 2011 година бе разрешен важния за гражданите на Перник приоритет, заложен в работата на КС на ГД "ДНЕС" - Перник, а именно възстановяването на маршрутните линии Перник - София /до Руски паметник/ и откриване на нови линии до Метростанция "Люлин" и Автогара "Сердика". Възстановена е и нарушената инфраструктура в централната част на града.

Координаторът на ГД "ДНЕС" напомни на присъстващите журналисти, че идентифицираните основни проблеми са представени пред местната власт /на проведените срещи с г-жа Росица Янакиева - кмет на Перник и г-н Владислав Караилиев - председател на общинския съвет/. 

Гражданско движение "ДНЕС" - Перник ще излезе със свои инициативи за решаване на посочените основни проблеми и ще търси конкурентни решения.

Георги Първанов изрази мнението си, че се надява с помощта на регионалните медии да се положи основата на нов тип диалог с управляващите, чрез който общинската администрация наистина да стане институция, в която мнението и гласът на гражданите на Перник да са приоритет при решаваните от тях проблеми. 

Бе напомнено на присъстващите журналисти, че всеки вторник от 16 до 18 часа в офиса на "ДНЕС" в град Перник, адвокат Андрей Ценев дава безплатни правни консултации на гражданите и че приемната е отворена всеки делничен ден от 10 до 15 часа, където гражданите могат да излагат проблемите, които ги вълнуват и търсят съдействие за тяхното реализиране. От месец март приемната е с разширен обхват на даваните безплатни консултации.

Областният координатор наблегна на факта, че към настоящия момент в Движението се работи изцяло на доброволен принцип, но с оглед плановете на ГД "ДНЕС" за засилване на дейността си се планира да се засили работата по проекти с външно финансиране и програми подкрепящи гражданските организации.

 

 


1459